Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ... jeżdże non stop na klimie także nigdy jej nie wyłączam i nieraz dzieje się tak , że przy włączeniu samochodu (klima włącza się od razu) klima zaczyna startować jak samolot odrzutowy powoli tak do 10 sekund. Dodam że dzieje się to nie zawsze wręcz rzadko.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Mam problem ... jeżdże non stop na klimie także nigdy jej nie wyłączam i nieraz dzieje się tak , że przy włączeniu samochodu (klima włącza się od razu) klima zaczyna startować jak samolot odrzutowy powoli tak do 10 sekund. Dodam że dzieje się to nie zawsze wręcz rzadko.

Co masz na mysli piszac "jak samoloto odrzutowy" czy masz na mysli

wentylator dmuchawy, czy powoli rozpedzajace sie chlodzenie czy

tez jakies dzwieki np syczenie ?

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Nie jestem pewiem ale mozemy improwizowac nie wiem czy jest to dobre odrazu obciazac auto po uruchomieniu sprezarka od klimy.

Jak wiadomo ona swoje potrzebuje.Z drugiej strony jest to troszke nonsensem aby nie wlaczac klimy wraz z uruchomieniem auta.

Jednak ja zawsze czekam chwile jak silnik pochodzi :wink:

- ale zrob probe poczekaj chwile jak silnik pochodzi i zobaczysz

- czytalem kiedys ze nie jest dobrze zostawiac auto na postoju np na noc nie przedmuchujac kanalow i filtra normalnym powietrzem przed skonczeniem jazdy tylko zostawiac takie skroplone powietrze w aucie

- nie wiem czy sprawdzales stan lub czy sie nie konczy gaz niektore auta np moje nie zalaczysz klimy jesli nie ma gazu w obawie przed spaleniem sprezary,moze u ciebie gaz sie konczy :!:

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
Co masz na mysli piszac "jak samoloto odrzutowy" czy masz na mysli wentylator dmuchawy, czy powoli rozpedzajace sie chlodzenie czy

tez jakies dzwieki np syczenie ?

Wydaje mi się ze i wentylator i chłodzenie z syczeniem.

Jednak ja zawsze czekam chwile jak silnik pochodzi

- ale zrob probe poczekaj chwile jak silnik pochodzi i zobaczysz

-

Tym sposobem wszystko jest ok jeżeli klime wlacze po uruchomieniu silnika.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie zaraz po włączeniu silnika z nawiewu idzie gorące powietrze (klima ustawiona na 16 po obu stronach) i dopiero po 10-20 sekund zaczyna dmuchać zimnym. Czy to może ma związek z elektrozaworem ?
Opublikowano

ok już znam problem z moją klimą. wszystko jest ok tyle , że mój akumulator był już na wykończeniu i jak włączałem silnik razem z klimą to było za duże obciążenie i tak się właśnie działo.

druga sprawa - WŁĄCZAJ KLIME DOPIERO PO URUCHOMIENIU SILNIKA a nie razem.

Opublikowano
u mnie tez trwa to okolo 10 sekund i tak powinno byc, ostatnio nabilem klime u znajmego co zajmuje sie naprawa sprzetu AGD i uwaga zaplacilem: 75 :cool2: brakowalo jakies 800 (wchodzi 1000)
Opublikowano
Do ski75:

Tak mam być,wszystko jest w normie.

no to mnie to cieszy

Ale przy majstrowaniu przy klimie zauważyłem ze z kratek nawiewu na tułów i z ktatki na górze (przy lampce od alarmu) leci cieplejsze powietrze niż z innych nawiewów. Chodzi mi o połówke kratki od strony pasażera - ta od kierowcy mrozi. Kratka ma regulacje stosunku zimnego powietrza do ciepłego i jest ustawiony na najzimniejsze. I sie zastanawiam czy coś jest nie tak z tą regulacją czy czymś jeszcze innym :(