Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam interfejs od piwka na USB. Pod e46 pracował bez problemu. Teraz mam e90 i nie mogę się połaczyć z żadnym z modułów w aucie. Kwestia softu, wersja inpy, czy kabla ?? Mam ustawione jako std:odb nie wiem czy nie powinno być std:can ale wtedy nie zobaczy kabla w ogóle. Miał ktos doświadczenie inpa + e90 ???
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto jest z końca 2005. Czyli na USB powinno smigać ?? Wiesz może jakie dokładnie powinny być ustawienia w plikach konfiguracyjnych czy powinno to działać bez problemowo ??
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak to Piwek mawia "pewnie kwestja zlego dzielnika rezystorowego".

Nie ma roznicy z ustawieniami dla E46 czy E90. Skoro masz interfejs na USB to masz go ustawionego jako STD: OBD. I tutaj nic wiecej nie zrobisz. To ma chodzi z autem z 2005 bez roznicy czy E46 czy E90.

Ktorej wersji INPA uzywasz?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiejś starszej instalator 9.0.x a teraz zaciagam 10.0.0.4 z postu o inpie... Mam nadzieje, ze pójdzie. Będę bardzo wdzięczny za wszystkie sugestie. Niestety na nowszej Inpie jest to samo. Po odopaleniu silnika zapala sie batt i ignition ale nie łaczy się z silnikiem i innymi modułami :mad2:
Krzysztof