Skocz do zawartości

[E46] Zawieszenie (subframe) wyrwane z plyty podlogowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegos czasu stuki dochodzace z tylniej czesci mojego samochodu stawaly sie coraz bardziej glosne. Spodziewalem sie jednej z najgorszych rzeczy jaka spotyka wiekowe E46 mianowicie wyrwanego zawieszenia z plyty podlogowej. :cry: Przypuszczenia okazaly sie faktem. :cry2: Po dzwignieciu samochodu oczom moim ukazal sie widok podobny do tego:

http://www.turnermotorsport.com/image/suspension/reinf_e46_subframe_2.jpg

Na tym filmie mozna zobaczyc jak to wyglada.

Dzieki "zbiorowej akcji" kilkudziesieciu osob , BMW NA zobowiazalo sie do darmowej naprawy. Sposob w jaki to wykonuja nie bardzo mi sie podoba. Szukam lepszej alternatywy naprawy niz ta ktora oferuje dealer.

Czy ktokolwiek spotkal sie z tego typu sytuacja w swoim E46? Ewentualnie w jaki sposob zostalo to naprawione?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktoś na tym forum wypowiadał się, że robił to u jakiegoś ponoć dobrego blacharzai był zadowolony z efektu. Niestety nie pamietam kto to był :( Chyb ktos musiał w przeszłości nie za delikatnie się obchodzic z tym autem. Ja miałem e46 z początku produkcji i nie byłotakiego problemu .....
Krzysztof
Opublikowano
Witam mialem wyrwane z plyty podlogowej lewa strona. Blacharz zrobil to za 300pln bardzo ladnie zrobione wiec niemasz sie co bac , podobno jest to wada fabryczna.

-----------------------------------------------------

F06 640i Xdrive

-----------------------------------------------------

Opublikowano
Chyb ktos musiał w przeszłości nie za delikatnie się obchodzic z tym autem. Ja miałem e46 z początku produkcji i nie byłotakiego problemu .....

Przeszlosc nalezala do mnie. :lol: Dbam o swoj samochod bardzo.....nawet za bardzo.

taki sam temat był troszkę niżej mocowanie tylnej belki e46- czy serwis BMW naprawi za darmo? :8)

:oops: Nie zauwazylem. Zamykam wiec. :wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.