Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyjać wentylator pokladowy z auta z klima??

Wentylator wydaje z siebie nieziemskie dzwieki wiec czas sie nim zajac. Rozebrałem wszystko wdg ksiazki sam naprawiam e36 i zonk,

probuje wyjac wentylator wraz ze skrzydlami ktore nie wiem jak zdemontowac (a wyglladaja na nierozbieralne) niestety nie zmiesci sie ona za nic w swiecie pomiedzy ta dziura gdzie on siedzi a wiazka kabli itd...?? Jak go wyjac ??

Czy da sie przy nim wymienic szczotki?? bo tam juz nie ma czy tylko wymiana całego wchodzi w gre?

Opublikowano
Powiem tak najłatwiej wymienić na 2 nie koniecznie nowy, te plastiki są zakładane na oś tylko mocno siedzą możesz próbować lać wd40 może zejdą, ja przez ten otwór go wyjąłem co prawda pękły 2 piórka wycieraczki musisz odkręcić aby ramię można było cofnąć, szczotki można wymienić choć producent tego nie przewidział bo obudowa silnika jest zagniatana jest z tym trochę roboty