Skocz do zawartości

jaka macie odleglosc miedzy kielichami???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!mam nastepujacy problem zauwazylem ze przednie kola stoja nie rowno wiec podjechalem na ich ustawienie i okazalo sie ze w naszych bmkach nie ma regulacji konta kół.U mnie prawdopodobna przyczyna braku mozliwosci ustawiena kąta sa kielichy ktore sie troche zeszly ale zeby to potwierdzic i wykluczyc mozliwosc ze to nie wachacze albo np.macphersony sa krzywe zmierzylem odleglosc miedzy kielichami i wyszlo mi 97,5 cm(od srodka sruby do srodka sruby) czy moze mierzyl to ktos z was kiedys?albo wie jaka powinna byc odleglosc w orginale?

Dodam ze mam w swojej bmce obnizone i usztywnione zawieszenie jak ja kupilem taka juz byla niestety nie zamontowalem rozporki i sadze ze przez ten blad mam teraz taki problem z kielichami.Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie odleglosc miedzy kielichami wynosi 96,5 cm od srodka sruby do srodka sruby amortyzatora i nieposiadam rozpórki,spawdzone w dwóch bmkach
Opublikowano
a co masz na myśli nie równo znaczy co pochylone są dołem na zewnątrz?? bo jeśli masz obnażoną to to jest normalne ze koła pójdą na zewnątrz dołem
Opublikowano
no wlasnie o to chodzi gora kol wchodzi do wewnatrz auta a dol na zewnatrz i w szybkim tempie zdziera mi opony z wewnetrznej strony
Opublikowano
A o ile masz obniżone zawieszenie bo jak ja obniżyłem w poprzednim e30 to tez jadło opony od wewnętrznej może wróć na serie lub ciut podnieś autko
Opublikowano
jak ja kupilem to juz byla obnizona z przodu mam zolte amortyzatory ale maja logo bmw wiec nie wiem czy sa to jakies sportowe a sprezyny mam eibacha i jak ja kupilem to nie zdzieralo mi opon a teraz to w szybkim tempie sie dzieje
  • 1 rok później...
Opublikowano

Wymiary dla wszystkich wersji nadwoziowych E36 są takie same. Wyjątkiem jest model Compact, ale różnice są w zasadzie tylko w tylnej partii nadwozia. Jedyna różnica między sedanem a coupe jest taka, że coupe nie ma punktów pomiarowych dla zawiasów na słupku środkowym. Poniżej wymiary przodu auta z podaną odległością między środkami otworów w kielichach ( nie mylić z odległością między tłoczyskami amortyzatorów, ta może być różna w zależności od stopnia obniżenia i obciążenia auta więc nie może być brana pod uwagę jako punkt pomiarowy ).

http://img191.imageshack.us/img191/2946/clipboard01vm.jpg

• 7 lat później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.