Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie blagam o pomoc. chyba pada mi maglownica w betce mojej ale nie jestem pewny a mianowicie. wymienione jest wszystko co mozliwe wlacznie z amorami sworzniami koncowkami drazkow no wszystko doslownie wszystkie jednakze nie moge utrzymac samochodu w delikatnych nawet koleinkach powyzej 90 km/h czuc na kierownicy jakby delikatnie ciagnelo w jedna lub druga strone. i czy przy hamowaniu nawet delikatnym za drzenie kierownicy odpowiedzialna jest maglownica???? kola ok. tarcze ok wiem bo wymienialem na inne od kolesia u ktorego jest wsio spoko tzn kola tarcze wszystko nawet zaciski przerzucalismy zeby miec pewnosc. jesli to magiel jaki warsztat polecacie. bo wywalilem juz prawie 4 tysiaki na MEGA FACHOWCOW ktorzy nic nie pomogli ale chociaz wiem ze mam nowe podzespoly jednakze problem pozostal BLAGAM POMOZCIE JEZDZE BAAAAAAAAAARDZO duzo z moja 1,5 roczna coreczka. naprawde prosze o pomoc
Opublikowano

Kolego na jak szerokich oponach jeżdzisz?

po drugie za prowadzenie auta odpowiada też tylne zawieszenie

sprawdż tuleje tylnych wachaczy te w progach

Opublikowano
ja bym zaczol od zbieznosci jesli byla ustawiana to zrobic to w innym warsztacie to jest tansze niz remont magla a zaczyna sie od najtanszych zeczy pozdrawiam
jedynakk
Opublikowano

Za drżenie kierownicy, nawet przy lekkim hamowaniu mogą odpowiadać elementy przedniego zawieszenie. W szczególności sprawdź luzy na swożniach zewnetrznych, gałkach, bo to może być to.

Co do prowadzania:

Zbierzność przód tył, geometria tył -> obowiązkowo. Pomimo, ze robili to fachowcy, sprawdź w dobrym warsztacie najlepiej od zbierzności czy zbierzność wyszła, czy też PRAWIE wyszła.

Co do magla: kierownica naturalnie odbija, czy zostaje w swoim położeniu, tak jak była skręcona? 2. Zżera Ci płyn, cieknie?

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

dzieki panowie za podpowiedzi problem rozwiazany

calkiem przypadkowo

okazalo sie ze wszystkiemu winny były tarcze problem znaleziony całkiem przypadkowo

wymienilem 4 tarcze klocki i elementy zaciskow i wsio ok prawe kolo nie odbijalo plus poszlo podejrzenie ze moglem zmeczyc tarcze wpadajac w WIELKĄ WODĘ. DZIĘKI WIELKIE POZDRO

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam.dolaczam sie do watku.otoz u mnie objawy sa dziwne stuka cos gdy krece szybko kierownica lewo-prawo tylko tyle ile jest jalowego luzu na niej.wszedlem do kanalu i okazalo sie ze tukanie dochodzi z tego miejsca gdzie kolumna kierownicy laczy sie z maglownica.dodam ze mialem za malo plynu w dodatku wielki szajs co sie pozniej okazalo jak go spuscilem.zlecialo moze 0,5 l.ale stukanie mialo i ma takie same natezenie.wczesniej zaobserwowalem ze przy skrecie w lewo czy prawo kierownica nie odbija sama do jazdy na wprost jak to bywa tylko musze ja odkrecac i czuje takie skoki zanim ja odkrece calkowicie.teraz nie wiem czy to wina ze mialem za malo i lipny juz pod wzgledem wlasciwosci plyn i jak zaleje nowego bedzie dobrze czy mi sie magiel skonczyl badz jest w fazie koncowej destrukcji.a i czy moze jest gdzies regulacja,mozliwosc skrecenia maglownicy zeby dalo sie normalnie jeszcze pojezdzic.z gory dzieki za sugestie na ktore czekam zniecierpliwiony :?
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
witam w klubie .Zmagam się z podobnym problemem. Mianowicie : Czasem słychać pukanie przy skręcaniu albo strzelanie jakby tarło coś i przeskakiwało. Myślałem że to może łożysko McPerson-a wymieniłem bo było walnięte.Ciekawy objaw by,ł że tylko jak się silnik zagrzał to strzelało i skrzypiało,w deszczowe dni spokój. Teraz już nie skrzypi ale przy skręcie nadal strzela i puka czuć w kierownicy..Nie wiem czy źle siadła sprężyna czy co.Zaczyna mnie to ostro wnerwiać
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
dodam jeszcze ze telepie mi kierownica przy hamowaniu tak od 100 w dol.przy wiekszych predkosciach do 100 praktycznie nie odczuwalne bicie kierownica przy hamowaniu. :?: :?: :?:
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."