Skocz do zawartości

czy to magiel padł ???? POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie blagam o pomoc. chyba pada mi maglownica w betce mojej ale nie jestem pewny a mianowicie. wymienione jest wszystko co mozliwe wlacznie z amorami sworzniami koncowkami drazkow no wszystko doslownie wszystkie jednakze nie moge utrzymac samochodu w delikatnych nawet koleinkach powyzej 90 km/h czuc na kierownicy jakby delikatnie ciagnelo w jedna lub druga strone. i czy przy hamowaniu nawet delikatnym za drzenie kierownicy odpowiedzialna jest maglownica???? kola ok. tarcze ok wiem bo wymienialem na inne od kolesia u ktorego jest wsio spoko tzn kola tarcze wszystko nawet zaciski przerzucalismy zeby miec pewnosc. jesli to magiel jaki warsztat polecacie. bo wywalilem juz prawie 4 tysiaki na MEGA FACHOWCOW ktorzy nic nie pomogli ale chociaz wiem ze mam nowe podzespoly jednakze problem pozostal BLAGAM POMOZCIE JEZDZE BAAAAAAAAAARDZO duzo z moja 1,5 roczna coreczka. naprawde prosze o pomoc
Opublikowano

Kolego na jak szerokich oponach jeżdzisz?

po drugie za prowadzenie auta odpowiada też tylne zawieszenie

sprawdż tuleje tylnych wachaczy te w progach

Opublikowano
jeżeli tak to możliwe że tylko magiel został
Opublikowano
ja bym zaczol od zbieznosci jesli byla ustawiana to zrobic to w innym warsztacie to jest tansze niz remont magla a zaczyna sie od najtanszych zeczy pozdrawiam
jedynakk
Opublikowano

Za drżenie kierownicy, nawet przy lekkim hamowaniu mogą odpowiadać elementy przedniego zawieszenie. W szczególności sprawdź luzy na swożniach zewnetrznych, gałkach, bo to może być to.

Co do prowadzania:

Zbierzność przód tył, geometria tył -> obowiązkowo. Pomimo, ze robili to fachowcy, sprawdź w dobrym warsztacie najlepiej od zbierzności czy zbierzność wyszła, czy też PRAWIE wyszła.

Co do magla: kierownica naturalnie odbija, czy zostaje w swoim położeniu, tak jak była skręcona? 2. Zżera Ci płyn, cieknie?

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
  • Autor

dzieki panowie za podpowiedzi problem rozwiazany

calkiem przypadkowo

okazalo sie ze wszystkiemu winny były tarcze problem znaleziony całkiem przypadkowo

wymienilem 4 tarcze klocki i elementy zaciskow i wsio ok prawe kolo nie odbijalo plus poszlo podejrzenie ze moglem zmeczyc tarcze wpadajac w WIELKĄ WODĘ. DZIĘKI WIELKIE POZDRO

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam.dolaczam sie do watku.otoz u mnie objawy sa dziwne stuka cos gdy krece szybko kierownica lewo-prawo tylko tyle ile jest jalowego luzu na niej.wszedlem do kanalu i okazalo sie ze tukanie dochodzi z tego miejsca gdzie kolumna kierownicy laczy sie z maglownica.dodam ze mialem za malo plynu w dodatku wielki szajs co sie pozniej okazalo jak go spuscilem.zlecialo moze 0,5 l.ale stukanie mialo i ma takie same natezenie.wczesniej zaobserwowalem ze przy skrecie w lewo czy prawo kierownica nie odbija sama do jazdy na wprost jak to bywa tylko musze ja odkrecac i czuje takie skoki zanim ja odkrece calkowicie.teraz nie wiem czy to wina ze mialem za malo i lipny juz pod wzgledem wlasciwosci plyn i jak zaleje nowego bedzie dobrze czy mi sie magiel skonczyl badz jest w fazie koncowej destrukcji.a i czy moze jest gdzies regulacja,mozliwosc skrecenia maglownicy zeby dalo sie normalnie jeszcze pojezdzic.z gory dzieki za sugestie na ktore czekam zniecierpliwiony :?
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
witam w klubie .Zmagam się z podobnym problemem. Mianowicie : Czasem słychać pukanie przy skręcaniu albo strzelanie jakby tarło coś i przeskakiwało. Myślałem że to może łożysko McPerson-a wymieniłem bo było walnięte.Ciekawy objaw by,ł że tylko jak się silnik zagrzał to strzelało i skrzypiało,w deszczowe dni spokój. Teraz już nie skrzypi ale przy skręcie nadal strzela i puka czuć w kierownicy..Nie wiem czy źle siadła sprężyna czy co.Zaczyna mnie to ostro wnerwiać
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
dodam jeszcze ze telepie mi kierownica przy hamowaniu tak od 100 w dol.przy wiekszych predkosciach do 100 praktycznie nie odczuwalne bicie kierownica przy hamowaniu. :?: :?: :?:
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."