Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zauważyłem, że po obfitych deszczach na prawym przednim dywaniku robi sie mokro. po wstępnych oględzinach, zobaczyłem że krople spadają jakby spod schowka od bocznej ścianki. Spotkał się ktoś z Was z takim przypadkiem, jak zlokalizować miejsce przecieku, może to przyczyna jakiegos zatkanego kanałku odplywowego pod maską :duh: . Poniżej fotka ze wskazanym miejscem skąd kapie.

http://img198.imageshack.us/img198/3227/bmwwoda.th.jpg

m62, V8, 245 km
Opublikowano

sprawdz podszybie i uszczelki mniej wiecej w tym miejscu co ciekinie!!! i rob to szybko bo chyba wiesz gdzie sie znajduja bezpieczniki :norty: !!!

rozbierz plastiki od wycieraczek i wtedy lej wode i powinno ci pokazc cos!!! powodzenia

pozdr matty!!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
masz szyberdach?

mam

Dziwne , jest to ,ze to stało sie tak nagle, podejrzewam, ze cos sie przytkało, jakiś kanał odpływu, np od syfu lecącego z drzew.

m62, V8, 245 km
Opublikowano

Może masz zatkane kanaliki odprowadzające wodę z szyberdachu. Ja tak miałem ale kapało ze słupka.

Otwórz całkiem szyberdach i lej powoli butelką wodę do tej rynienki gdzie są prowadnice od szyberdachu, woda powinna uciekać kanalikami w słupku i wypływać z progów przy przednich kołach. Jeśli z którejś strony nie spływa woda to przepchaj te kanaliki. Polecam do tego kompresor od kół na stacji.

Opublikowano

Otworz maskę i wyjmij pudełka od filtrów kabinowych z obu stron. Na samym dole we wnęce powinienes mieć odpływy. Udrożnij to.

Szyberdach zalewa przewaznie srodkowy słupek i woda jest z tyłu.

Pozdro

Opublikowano
Przeciez zlokalizowany !!, zapchane liśćmi były odpływy przy filtrach kabinowych, Przeczyszczone i już nic nie zalewa ;-)
m62, V8, 245 km
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Może masz zatkane kanaliki odprowadzające wodę z szyberdachu. Ja tak miałem ale kapało ze słupka.

Otwórz całkiem szyberdach i lej powoli butelką wodę do tej rynienki gdzie są prowadnice od szyberdachu, woda powinna uciekać kanalikami w słupku i wypływać z progów przy przednich kołach. Jeśli z którejś strony nie spływa woda to przepchaj te kanaliki. Polecam do tego kompresor od kół na stacji.

jednak mam problem z szyberdachem !! woda ktora cieknie mi ze slpuka dostaje sie z szyberdachu, zrobilem probe z butelką wody. Sprobuje przepchac tak jak piszesz za pomocą kompresora. Tylko z ktorej strony dmuchać od szberdachu, czy od dolu tam gdzie jest odplyw ( tylko gdzie on jest ?)

m62, V8, 245 km
Opublikowano
Ja przedmuchałem od góry. Są to dwa otwory, jeden po prawej i drugi po lewej stronie. Są widoczne po otwariu całkowitym szyberdachu w przedniej części. Odpływy te idą przez przednie słupki więc tam ich szukaj.