Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie robił może ktos z was instalacje a właściwie nowe połączenie telefou komórkowego z systemem Bluetooth w radiu BMW PROFESSIONAL jak na zdjeciu?

Jak tak to podajcie instrukcje bo nie znam języka w moim radiu.

http://img20.imageshack.us/img20/4256/dsc02664wcn.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdjęcie niewiele mówi. Aby podłączyć telefon samochód musi mieć zamontowany moduł BT. Jest to niezależny obwód i wydaje mi się, że niezależny od radia. W każdym razie w cenniku w kazdym przypadku jest to oddzielna opcja. Najłatwiej sprawdzić czy jest on zamontowany w samochodzie przez sprawdzenie w opcjach serwisowych komputera samochodu. Tam też jest możliwość "sparowania" telefonu i samochodu i zamiany języka komputera. Wszystko jest opisane w instrukcji obsługi samochodu.
Opublikowano
Zdjęcie niewiele mówi. Aby podłączyć telefon samochód musi mieć zamontowany moduł BT. Jest to niezależny obwód i wydaje mi się, że niezależny od radia. W każdym razie w cenniku w kazdym przypadku jest to oddzielna opcja. Najłatwiej sprawdzić czy jest on zamontowany w samochodzie przez sprawdzenie w opcjach serwisowych komputera samochodu. Tam też jest możliwość "sparowania" telefonu i samochodu i zamiany języka komputera. Wszystko jest opisane w instrukcji obsługi samochodu.

W moim samochodzie napewno jest możliwość podłączenia telefonu bo poprzedni właściciel miał podłączone dwa telefony SAMSUNG OMNIA I NOKIE dzwoniłem do niego ale mówił mi że podłączał je jego zaprzyjaźniony serwisant a ja chce podłączyć Sony Ericssona C905 mam książki w instrukcji polskiej ale nie moge znaleść opisu podłączenia do radia telefonu chyba brakuje mi jednej książki :( . No jak mi nie pomoże to pojade o BMW ale jak ktoś może to niech to opisze.

Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli tak jak pisałem poprzednio poszukaj w opcjach komputera pokładowego. Tam gdzie są informacje o przeglądach, klockach itp, powinna być zakładka komunukacja. Ja niestety mam auto z navi (tu jest troche łatwiej) i nie mogę podac recepty krok po kroku.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Naciskałeś przyciski na kierownicy od tel. i od sterowania głosowego? Działo się wtedy coś z autem? Sprawdź czy masz mikrofon zainstalowany na górze przy podświetleniu kabiny. Masz trzy opcje: 1. Poprzedni właściciel miał zestaw bluetooth i go wyjął przed sprzedażą. 2. Masz fabryczną instalację bluetooth. 3. Nie masz nic. Sprawdz czy możesz wpiąć adapter z tel. w podłokietniku, bo były tez takie wersje, że tel. wpinało się w adapter a ten adapter to podłokietnika.

E30, E36, E60, E87, F48

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...lub opcja 4 wyślij mi vin na prv to ci powiem czy ma BT fabryczny ...zanim rozgrzebiesz pół auta :D

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
...lub opcja 4 wyślij mi vin na prv to ci powiem czy ma BT fabryczny ...zanim rozgrzebiesz pół auta :D

BT jest z tyłu pod wykładziną bagażnika.. tak bliżej tylnej kanapy :), chwila moment i sobie sprawdzi :)

Pzdr.

Opublikowano

Bluetooth jest seryjny i na pewno jest w moim aucie bo gościu mi pokazywał przy mnie w trakcie jazdy jak to dziala. W radiu i na kierownicy tez jak coś próbuje zdziałać też pokazuja sie funkcje i zainstalowane jego telefony. Problemem dla mnie jest sama konfiguracja i polączenie mojego tel. z systemem w samochodzie. A język w radiu mam francuski bo auto jest z Belgii i to jest najgorsze bo z niemieckim i angielskim to sobie bym poradzil.

Opublikowano
A szukałeś na forum instrukcji? Albo w necie? Na pewno coś się znajdzie.

No własnie nigdzie tego nie moge znaleść.

No nic za 6000 mam filtr do wymiany to na serwisie sie spytam.

A jakby ktos wcześniej coś znalazł albo wiedzial jak to zrobić to napiscie.

Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie masz instrukcji do BT w samochodzie to możesz ją sobie nabyć lub zamówić w ASO lub podjechać do ASO to ci powinni powiedzieć.

Albo zobacz te linki:

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=3540

http://www.bimmerwerkz.com/forum/3-series-e46-e90/2005-325i-bluetooth-manual-26333.html

Ty masz wersję SA663 więc w 2 gim pdf-ie w 1linku masz na stronie opis.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska