Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już przeszło moje oczekiwania czego może samochód BMW zafundować użytownikowi.

W czasie otwierania swojego auta przy okazji otwiera się auto sąsiada OPEL ASTRA oczywiście 2 auta zaczynają wyć (alarm).

Niech ktoś coś powie w tej sprawie bo ręce mi opadają. Dodam że auto mam z alarmem ja go nie mątowałem może to fabryczny alarm (dioda obok deski rozdzielczej - czerwona) i co ważne dzieje się to tylko w upalne dni.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:duh: heh, opel po prostu chciałby być BMW i tyle!
Kai
Opublikowano
To mało prawdopodobne ale widać możliwe i chyba nie za bardzo bezpieczne dla Twojego autka. Taraz ponoć kody są zmienne i jest to prrawie nie możliwe. Kiedyś chciałem dorobić pilota do swojego alarmu i nie znalałem nikogo kto by to zrobił w rozsądnej cenie więc założyłem nowy alarm.
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

pewnie masz pilota radiowego i sasiad tez - i pokrywaja sie zakresy czestotliwosc.......

co do dorobienia pilota to to jest wlasnie wada radiowych alarmow - wystarczy zwykly rejstrator fal radiowych i masz juz otworzone auto - chyba ze pilocik ma zmienny kod.....

najlepsze sa piloty na podczerwien - ale ich wada jest to ze zeby otworzyc auto musisz stac blisko i kierowac pilot dokladnie na czujnik w aucie.......

Opublikowano
pewnie masz pilota radiowego i sasiad tez - i pokrywaja sie zakresy czestotliwosc.......

byłem wczoraj u specjalisów od alarmu - nawet nie byli zbytnio zdziwieni tą sprawą nawet powiedzieli , że zdarzało się że na jednej ulicy 4 auta otwierały się. Mam na 100% alarm radiowy.

Niby wszysktiemu winne upały.

Jedyna rada to wymiana na nowszej generacji za 500 - 1500 zł.

Opublikowano
dobry numer!! znam podobny przypadek, kolega mojego kolegi miał kiedyś radio CB, miał tak rozjechany SWR że siał wszystkim w promienu 200m po telewizorach i czasem wyłączał lub włączał alarm w samochodzie sąsiada.

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
dobry numer!! znam podobny przypadek, kolega mojego kolegi miał kiedyś radio CB, miał tak rozjechany SWR że siał wszystkim w promienu 200m po telewizorach i czasem wyłączał lub włączał alarm w samochodzie sąsiada.

Z nawet nie rozjechanym SWR-em (SWR 1.2, antena Super Lem 16), alanem 87 wylaczalem alarm w swoim polonezie zaparkowanym w prostej lini 15 metrow od anteny. Oczywiscie byl to prosty alarm radiowy odcinajacy zaplon, sprzegniety z centralnym zamkiem. CB po prostu go deaktywowalo przy okazji otwierajac samochod. :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobra, dorzałem do odpowiedzi:

myślałem i nie rozumiem, na czym polega Twój problem? przecież to samochód sąsiada zostaje otwarty, a nie Twój... niech sobie sąsiad wymieni alarm za 500-1500zł :) a nie Ty!

Kai
Opublikowano

Ten sąsiad to były klwaisz robi awanturę za złe zaparkowanie auta a kiedy otwieram mu samochód krzyczy "złodziej" (za mało miejsca na forum aby opisywać jego osobę).

Zapomniałem tylko dadać wątek że jemu otwiera się auto tylko wtedy kiedy blisko jego auta stoi mój Bolid.

Opublikowano
Ten sąsiad to były klwaisz robi awanturę za złe zaparkowanie auta a kiedy otwieram mu samochód krzyczy "złodziej" (za mało miejsca na forum aby opisywać jego osobę).

Zapomniałem tylko dadać wątek że jemu otwiera się auto tylko wtedy kiedy blisko jego auta stoi mój Bolid.

Znam tego typu charaktery. :) Ogółem to śmieszna sprawa, ale ty nie jesteś niczemu winien. Ty zainstalowałeś sobie alarm w samochodzie i używasz pilota zgodnie z jego zastosowaniem, a to, że jego auto tez sie otwiera to jego problem. Ty wsiadasz i jedziesz. A jak mu Astre ukradną, to nie masz z tym nic wspólnego, bo nie było Cię wtedy w domu, a to on zostawił samochód otwarty. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znam tego typu charaktery. :) Ogółem to śmieszna sprawa, ale ty nie jesteś niczemu winien. Ty zainstalowałeś sobie alarm w samochodzie i używasz pilota zgodnie z jego zastosowaniem, a to, że jego auto tez sie otwiera to jego problem. Ty wsiadasz i jedziesz. A jak mu Astre ukradną, to nie masz z tym nic wspólnego, bo nie było Cię wtedy w domu, a to on zostawił samochód otwarty. :D

Najwyżej pójdziesz siedzieć za współudział :)

Olej sprawę i wyluzuj. Jak on Tobie auto otworzy to się będziesz zastanawiał.

Kai
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

wiem ze ten temat jest dość stary ale jeszcze do niego powróce. jak pojechałes do warsztatu to koleś Ci powiedział ze to wina upałów tak? dzis spadł u na s pierwszy snieg wiec mam pytanie czy ten problem ustąpił? czy koleś Ci wciskał kit? jeśli możesz to odpisz co i jak sie dzieje teraz, a druga sprawa jest taka że troszke sie tym interesuje (alarmy, systemy podczerwieni) i wydaje mi się że to raczej Astra ma zmieniony zakres czestotliwości w centralce alarmowej a nie jest to wina Twojego pilota. jeśli ma jakiś wiejski alarm to może ktoś podczas montażu poszeżył zakres... dokładnie ciężko wyczuć ale tak mi sie wydaje.

w każdym razie napisz jak to wygląda teraz.

pozdrawiam.

:) :) :)

Dlaczego przed warsztatami i serwisami samochodowymi zawsze stoi jedno BMW?

Bo każdy szanujący się serwis ma jedno niezawodne auto żeby jeździć po części do innych:-)

Domin

Opublikowano

Witam ... sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak.

Sąsiad sprzedał Astrę i kupił KIA. Ale do czasu keidy miał Astrę otwierałem jego auto faktycznie w upalne dni. Kiedyś nawet na imprezie jak goście popili to co 15 minutek otwieraliśmy jego auto włączając alarm do chwili pojawienia się policji ...

Opublikowano

no i to mi się podoba co se myśli stary klawisz. ważne że już problem za Toba

pozdrawiam

--------------------------------------------

na takie poluje byle by tanie i kompletne a w przyszłości bedzie

diamant schwartz metalic

http://www.bmw-orr.org/uploads/galery/m94.jpg

Dlaczego przed warsztatami i serwisami samochodowymi zawsze stoi jedno BMW?

Bo każdy szanujący się serwis ma jedno niezawodne auto żeby jeździć po części do innych:-)

Domin