Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie reflektorow do e39 ( rocznik 97 ) . Otórz są one lekko dobrudzone,jakby zapruszone czyms od srodka. Czy jest mozliwosc ich odnowienia??? Chodzi mi o to,czy da sie sciagnac sam klasz z lamp ( przednich ) ????????? Czy moze lepiej kupic nowe ( moze juz poliftowe ) .

Moje drugie putanie dotyczy instalacji gazowej. Otorz chcialbym załozyc sekwencje do 523i ,tylko nie mam pojecia jaka- jakiej firmy??? Jaka spisuje sie najlepiej i jaka polecacie??? Z gory dziekuje .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

reflektory z 97 rocznika są łatwo rozbieralne.

W godzinkę można rozmontować i wyczyścić. A jest co czyścić i różnicę zobaczysz na 100%

Przy okazji sprawdź czy nie wymagają wymiany plastikowe regulatorki. Normą jest , że się rozlatują ze starości jak szklane.

To przy rozkładaniu lampy może się wydarzyć niestety.

Co do gazu to ja bym polecał instalację od dobrego gazownika który mieszka w okolicy i będziesz miał łatwo ją u niego serwisować.

Jak zamontujesz coś co w twojej okolicy jest mało znane to będziesz miał kłopot z serwisem.

A co do komponentów to:

Reduktor ze sporym zapasem wydajności < to konieczne >

Wtryskiwacze tak dobre na jakie cię stać < optimum to Matrix >

Miedź średnicy 8mm < tak by było najlepiej > i pozostałe elementy doprowadzające gaz do reduktora też w wykonaniu 8mm.

Solidne filtry. Nowe świece.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Dzieki panie dyzio255 za odpowiedz. Z reflektorami juz sobie poradzilem. Mialy jakis dziwny nalot od zewnątrz,nie od wewnątrz jak myslałem!!! :duh: Niebyło potrzeby ich rozkrecania czy nawet wyciągania :mrgreen: Papiery 600,800,1200 załatwiły problem . Reflaktory jak nowe :mrgreen: . Co do gazu do dalej szukam i czekam na jakies propozycje. Chciałbym załozyc jakąś dobrą sekwencję w kwocie do 4,5 - 5 tys. Jaki jest najwiekszy zbiornik gazu ,jaki moge upchnąć w miejscu koła zapasowego??????
Opublikowano
Witam. Ja zalozylem jakis miesiac temu gaz do e39 w sedanie i weszlo mi 55 litrow. instalacja jest na gratach: reduktor scorpiona a reszta stag 300. dostalem dozywotnia gwarancje na te graty. cena jaka mnie wyniosla to 3500zl i polecam fachowca w tej dziedzinie w rembertowie.pozdrawiam.
  • 2 miesiące temu...