Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w związku z tym mam pytanie czy przywrócenie jej do spalania benzyny będzie jeszcze możliwe i od czego zacząć.aha silnik 2 litry na wtrysku

pozdrawiam

Opublikowano
napewno nie tylko na gazie,do rozruchu napewno była używana benzyna.Zależy też jaki gaz i ile było na nim jezdzone,jesli ktoś jezdził bardzo mało na benzynie to tak jak mówi kolega wtryski mogą być zapieczone.
Opublikowano
Jeżeli nie jeździł na benzynie to pewnie pompa do wymiany, sprawdź też, czy zbiornik nie przerdzewiał :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Eee no bez jaj, obojętnie jaką masz instalację gazową, to na pewno masz przełącznik LPG/PB, więc go przełącz, pojeździj i się wyjaśni.

Jak masz instalację II generacji, to nie licz na sukces mocowy (kryza w dolocie). Jeżeli masz wtrysk gazu, to powinien chodzić na PB, jak fabryka dała.

Kai
Opublikowano
Eee no bez jaj, obojętnie jaką masz instalację gazową, to na pewno masz przełącznik LPG/PB, więc go przełącz, pojeździj i się wyjaśni.

Ciekawe ile benzyny chlupotało w zbiorniku przez te dwa lata... jeśli było z 15 litrów to teraz mamy tam sporo wytrąconej z paliwa wody :lol: hyhy

Swoją drogą też nie chce mi się wierzyć, że tylko i wyłącznie jeździł na gazie... (nawet nie odpalał na waszce?)

(Ja jakbym był od 2 lat "na gazie" to by mi wątroba siadła ;))

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano
Jeśli tylko odpalał na benzynie to pozamiatane. Wstryski dostały. Miałem seicento (nowe). Zrobiłem 40tys na gazie jeżdżąc co dwa zbiorniki gazu jeden zbiornik benzyny. Po tym przebiegu wymieniałem wtryski, bo samochód przestał jeździć na benzynie. O samochód dbałem jak nie wiem co. Gaz założony przez profesjonalistów, którzy zagazowali tyle fiatów że ho ho. Także kochani bez jaj mimo, że fiat to fiat a bmw to bmw to wtrysk jest wtryskiem i się zapieka. W moim przypadku nie pomogły żadne czyszczenia układu specjalnymi dodatkami ani płukanie silnika i wtrysków w serwisie Fiata. A dwa lata na gazie to duuuużo tym bardziej, że jeśli ktoś ma gaz to na nim jeździ :mad2:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
bez jaj :) poprzednio miałem ponad 2 lata AUDI C4 2.0 i jezdziłem tylko na gazie bo na benzynie od samego kupna samochodu nie jezdził :mad2: samochod maja teraz moi rodzice i dalej tylko na gazie jezdzi :mrgreen: Nie wiem w czym był problem ale nie wnikałem tylko lałem gaz i już. Nawet w zimie nie bylo klopotu z zapalaniem chyba ze ponad -10 to aku był dobry potrzebny :) Wiec auto jezdzi minimum 3 lata tylko na gazie. Pewnie to nie jest dobre dla silnika ale jak na razie to chodzi bezproblemowo.
howgh!