Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy mam pytanie w sprawie regeneracji maglownicy, otóż chciałbym zrobić regenerację w Łodzi w "Stacji Diagnostyki Układów Kierowniczych i Pomp Wspomagania ul. Przędzalniana 6. Proszę Was, a w szczególności kolegów z Łodzi i okolic o opinię na temat tego zakładu.

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
jkie miałes objawy padniętej maglownicy,czy było to trzeszczenie i wycie,czy samo trzeszczenie przy skręcaniu,jestem na etapie szukania właśnie przyczyny trzeszczenia przy skręcie,czasem jak jadę to też tak jakby stukało ,ale to jest wydaje mi sie od maglownicy :?: .pzdr.
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
jkie miałes objawy padniętej maglownicy,czy było to trzeszczenie i wycie,czy samo trzeszczenie przy skręcaniu,jestem na etapie szukania właśnie przyczyny trzeszczenia przy skręcie,czasem jak jadę to też tak jakby stukało ,ale to jest wydaje mi sie od maglownicy :?: .pzdr.

Za trzeszczenie przy skręcaniu (głównie na postoju) w moim przypadku odpowiedzialne były zużyte drążki kierownicze, po wymianie cisza.

Opublikowano

Hi

objawy mam następujące:

- trzeszczenie, zgrzyty przy kręceniu kierownicą, na postoju baaaardzo ciężko chodzi bez wspomagania

- nie prostują się samoczynnie koła po wyjściu z zakrętu (trzeba pomóc ręcznie)

- luz około 10st. przy prędkości >120/h trzeba cały czas ruszać kierownicą, aby utrzymać kierunek jazdy

pozdrawiam

Opublikowano
Zmieniłem paski wszystkie ,[czyli dwa,od wspomy też,]i panowie raz objaw jest raz nie ,czasem piśnie na postoju jak zaczynam kręcić [najczęściej dzieje się to jak jest upalny dzień],czy to tez nie wina napinacza,coś mi się wydaje podejżany,może pompa nie ma odpowiednich obrotów,no i pasek zaraz pewnie przypali,zmieniony był już tak sztywny ,że szok,wręcz kruchy.pzdr.
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

Są dwie firmy warte polecenia z tego co wiem:

1) Łódź tak jak pisał kolega wyżej - regenerowanie maglownicy, wymiana, zalanie nowego płynu wspomagania, geometria ok. 1000-1100zł.

2) Bytom (jest aukcja na allegro) - jak wyżej, cena 1220zł (jednak gdyby listwa była uszkodzona na tyle, że nie da się jej naprawić + 200zł).

Opublikowano
Są dwie firmy warte polecenia z tego co wiem:

1) Łódź tak jak pisał kolega wyżej - regenerowanie maglownicy, wymiana, zalanie nowego płynu wspomagania, geometria ok. 1000-1100zł.

2) Bytom (jest aukcja na allegro) - jak wyżej, cena 1220zł (jednak gdyby listwa była uszkodzona na tyle, że nie da się jej naprawić + 200zł).

Dzięki kolego za info.

Serdecznie pozdrawiam