Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jaka jest moc silnika w 318i w E46 z 2001 roku ? Sprzedawca podaje pojemność 1796 cm3 i 103KW

Który to silnik ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
Jak wejdziesz na forum to masz na górze "samochody" dane techniczne. Dane które podajesz wpasowują się idealnie w silnik IS M42 który nie był montowany w E46. Chyba coś pokręcił sprzedający.
Opublikowano

hmmmm...te dane podał mi prosto z dowodu rejestracyjnego

Teraz sam nie wiem jak podejść do tematu.

Zerknijcie na ogłoszenie

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8215295

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
Nie ma takiej możliwości, żeby tak było fabrycznie. Otóz w tym nadwoziu czyli przed liftem 318i/1900/118KM (ten sam silnik ale słabszy miało 316i/1900/105KM). Po lifcie 318i/2000/143KM.
Opublikowano
Czy numer VIN rozwiąże sprawę ?

Powinien, chyba że była wymiana silnika gdzieś po drodze... A że w dowodzie takie coś hmmm... niejedno już się w dowodach rejestracyjnych widziało :D

Opublikowano

Otóż

jest to wersja przed liftem, jesli prawda jest , ze jest to 318i to on ma pojemnosc 1.9 oznaczany M43 i ma moc 118KM

silnik o pojemnosci 1796, oznaczany N42 byl w wersji po lifcie i ma 115/116KM , oznaczany jako 316 scie

w wersji po liftowej z oznaczeniem 318 scie jest silnik 1995 i on ma moc 143 KM.

reasumujac jest to przedliftowa 318stka wiec ma 118KM, i auto ma bezwypadkowo krzywy przód, pewnie od tego o własnie :mad2:

TU MASZ DANE TEGO SAMOCHODU

Opublikowano

Witam,

dołoże i ja swoje 5 gr do tego tematu.

Samochód sprzed liftingu więc na pewno nie ma tylu kW co podaje sprzedawca chyba, że jak ktoś już wcześniej zauważył był silnik przekładany.

Z tego numeru VIN co podałeś wychodzi, że jest to wersja z silnikiem (M43) a jego moc to 118KM i 180Nm momentu, rocznik 2001r z kwietnia. Pozdrawiam.