Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nio i bum.Jade sobie w niedziele z rodzinka za miastem a tu z naprzeciwka z zakrętu wyskakuje Toyota Avensis, patrze a tu coś od tej toyoty sie oderwało i leci we mnie, za nim zdążyłem cos zrobic było juz po wszystkim! okazało sie ze odleciał kołpak od tej toyoty i przypierdzielił mi w sam środek przodu. Niby to sam kołpak a siła uderzenia i huk był ogromny.Okazało sie że rozwaliło mi : dolną atrapę-kratkę zderzaka, odpadły kanały w zderzaku doprowadzające powietrze do chłodzenia hamulców, pogieło tablicę rejestr,odprysnął lakier na zderzaku, urwało mi czujnik temperatury tem co jest w lewym nakolu,i popękała taka plastkowa osłonka osłonka przykręcana do nakola.Czy ktoś moze mi powiedziec ile za te częsci sie należy. Zgłosiłem wczoraj to do PZU i chcę wiedzieć ile za to żebym wiedział czy dobrze zrobili wycene!!
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

Przeciez mozesz zerknac tutaj to sa aktualne ceny bo ja przeliczam z $ na € i sie zgadza co do centima , a ty mozesz z $ na PLN inaprawde sa te same tylko ja pisze o orginalach a nie zamienniki.

Mysle ze w tym wypadku mozna ciagnac od PZU nawet mozesz im zaniesc caly wykaz czesci z cenami :D

http://www.realoem.com/bmw/select.do

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
ja własnie juz przeszedłem ostatnio ten temat- 3 tygodnie temu koles mi wjechal w tył auta. i powiem ci że jesli nie zalezy Ci na tym zeby cos zarobi to lepiej oddaj im do warsztatu by zrobili ci to bezgotowkowo- nie martwisz sie wtedy anic cenami ani szukaniem czesc itd, a jesli chcesz zeby ci jeszcze cos skapło do portfela( tą opcje ja wybrałem) to nie nastawiaj sie na zbyt wiele- to nie jest tak , ze mozesz im dyktowac co ci sie podoba, z nich sa naprawde gnoje- napewno dadza ci tyle kasy ze jesli zrobisz sobie wszystko na uzywanych czesciach to cos ci zostanie, ale nie bedzie to zawrotna suma - zeby zostala zawrotna suma to trzeba miec albo szczescie i trafic na fajnego rzeczoznawce , albo sie wyklucac z nimi ale to czesto sie konczy zakaldaniem sprawy.
Opublikowano
Ja tam jestem zawsze zadowolony z wycen PZU. Ostatnio - 000 do przodu

P.S. jednak postanowiłem się nie chwalic ile ale ilość zer się zgadza :D

a w jakiej jestes ubezpieczalni ubezpieczony :?:

Opublikowano
:cool2: I tak trzymac p. Sikorr :mrgreen: Ja mam w Samopomocy i musze robic z wlasnego AC. A wycene maja smieszna. Nie ma opcji dostac i zarobic 000 wiec odradzam ta ubezpieczalnie
Opublikowano
no i mam wycene z PZU!!!cale 493 pln!!!!!! :duh: :cry2: To akurat bedzie na opijanie strat a nie na naprawe!
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
no i mam wycene z PZU!!!cale 493 pln!!!!!! :duh: :cry2: To akurat bedzie na opijanie strat a nie na naprawe!

To faktycznie nie za ciekawie. Pisz odwołanie

Opublikowano

tyle wyszło! a malowanie to jest odprysk llakieru na zderzaku

Oni licza czesci i robocizne wedlug jakiegos tam programu i jak robisz sobie sam bez rachunków zmniejszają cene o vat.

:duh: No nic bedzie chociaz na piwo.

DARK SIDE OF POWER!
  • Członkowie klubu
Opublikowano
tyle wyszło! a malowanie to jest odprysk llakieru na zderzaku

Oni licza czesci i robocizne wedlug jakiegos tam programu i jak robisz sobie sam bez rachunków zmniejszają cene o vat.

:duh: No nic bedzie chociaz na piwo.

Historia mojego kolegi z ostatnich 4 tygodni.

Kupił E30 dla żony i po miesiącu ktoś mu wjechał w drzwi. Przyjechała policja, uznała winę sprawcy. Kolega złożył papiery w PZU (bo tam sprawca był ubezpieczony). Do wymiany przednie drzwi, lakierownie drzwi przód i tył, wymiana listew na drzwiach, wymiana mocowania tylnego zderzaka. PZU wyceniło wszystko (części + robocizna) na 2400 PLN. Powiedzieli też że jeśli przyniesie rachunki z naprawy to dorzucą do tego VAT. Kolega pojechał do ASO BMW i zrobili mu wycenę na 5200 PLN brutto. Z wyceną pojechał do PZU. Po tygodniu powiedzieli mu że jeśli zrobi to bezgotówkowo w ASO to zgadzają się na taką wycenę. Zakwestionowali jedynie jakiś kawałek robocizny na kwotę 15 PLN :lol:

Ja na Twoim miejscu pojechałbym do ASO i kazał zrobić sobie wycenę. To nic nie kosztuje. Chyba że nie chcesz robić samochodu w ASO. Bo jeśli tak to ta wycena do niczego Ci się nie przyda...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Warta, ale ja dostaję zawszę kaskę z ubezpieczenia sprawcy :D

no wiem ze z OC sprawcy , chodzilo mi o to ze najlepiej jest jak sprawca i poszkodowany jest w tej samej ubepieczalni- wtedy epiej dochodzic swego bo jakby nie patrzec jestesmy ich klientem