Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos z kolegów wie w ktorym miejscu w e46 sedan znajduje się odprowadzenie wody z wnętrza kabiny. Chodzi mi o wodę zalegającą pod dywanikami.

Z tego co mi wiadomo znajduje się on gdzieś w okolicach fotela pasażera z przodu.

W jaki sposób można go przeczyścić, odetkać. Trzeba zdejmoać wykładzinę w środku czy można to zrobić od spodu auta?

Proszę o jak najdokladniejszy opis jak to wygląda, ewentualnie jeżeli ktos ma taką możliwość to o zamieszczenie jakiegoś zdjęcia

Dzieki

Opublikowano
według mnie nie ma czegoś takiego jak odprowadzenie wody z kabiny. Jesli jest wszystko szczelne nie ma prawa wlewać się woda do kabiny. Musi być gdzieś nieszczelność, dziura.... itp. możliwości dużo, np źle wklejona szyba przednia. A najtrudniej jak samochód był po stłuczce/wypadku, wtedy najtrudniej znaleść...
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Popieram kolegę i też na logikę producent nie przewidywał takiej ilości wody wewnątrz żeby musiała być odprowadzana.

Jeżeli masz mokro to najczęściej wina leży pod tapicerką drzwi.

Ta gąbczasta izolacja pod tapicerką często po demontarzu nie zostaje wklejona dokładnie i stąd przecieki.

Ja miałem lekko po obu stronach jak myłem karcherem i po doklejeniu od spodu tej gąbki, przecieku nie ma.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy nie mają racji, jest coś takiego jak condensation water drain, znajduje się on w podłodze pod tunelem środkowym i w aucie z klimą jest niezbędny. Ale to tak gwoli ścisłości, bo wg mnie jest tak jak koledzy piszą - masz gdzieś przeciek, najpewniej właśnie przez wygłuszenie drzwi.
Opublikowano

No właśnie tego sie obawiałem że moze to być przeciek.

Wydawało mi się że jest coś takiego jak odprowadzenie wody spod dywaników na wypadek wody z topniejącego śniegu ktory wnosi sie do samochodu na butach

W takim razie trzeba zabrać sie za rozlożenie drzwi na części pierwsze i sprawdzenie co jest nie tak

Dzięki

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Korzystając z okazji zapytam w tym wątku o następującą rzecz. Ostatnio myjąc auto zauważyłem, że woda lejąca się do odpływu po maską, wypada nad progiem. Chodzi mi o te odpływy obok zawiasów maski. Zawsze myślałem, że woda powinna miec ujście pod autem(?). Na fotce zaznaczyłem odpływ, a strzałką obecne ujście wody. Wielka prośba dla ludzi dobrej woli o sprawdzenie jak jest u Was:

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0509/new2ac6b.jpg