Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam E46 330CiA w Cabrio z 2002r. Autko jest ze stanów. Chciałbym sobie zmienić moje zegary (mile/km) na oryginalne zegary M3 z samymi kilometrami. Czy będzie dało się je podłączyć? Czy będą poprawnie wskazywać pomiary? Jakie są wady lub ich brak? I jeszcze jedno, miałem okazje pojezdzić kiedyś M3 i wiem że przy wyższych obrotach zaświecały się eleganckie lampki, czy będą one świeciły? U mnie na zegarach jest 250km/h, a wiem że pójdzie z pewnością 260 ale wskazówka nawet nie ma jak pójść dalej...

Dziekuje i oczekuje odpowiedzi :-) Pozdrawiam Serdecznie.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
jakie lampki sie zapaly tam??
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
Koło 8/9 tys. obrotów. Żółta i czerwona. Więc jak wie ktoś coś na temat przekładki zegarów?

Pozdrawiam,

Maks

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bedzie troche kombinacji. Napewno trzeba bylo by je przekodowac.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz jeszcze i wskaznik temp oleju jak na M przystalo zamiast chwilowego spalania.

Ale zobacz ze zwykle zegary wyswietlaja rowniez biegi z skrzyni automatycznej kwestja tylko kodowania KOMBI.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tego nie zauwazylem. Ogolnie jest elektroniczna blokada w autach niemieckich. Takze zadne auto fabrycznie nie pojdzie powyzej 250.

Dla ciekawskim powiem ze SSS potrafi zdjac blokade z auta :cool2:

Opublikowano
330CiA Cabrio nie pojedzie 250km/h, katalogowo ma 242km/h, więc co za bajki ktoś tu opowiada.

Miałem e36 325i i katalogowo miała 200 z groszem, kurcze nie pamietam dokładnie. A wiecie ile ją rozbujałem? 255 i to był jej max. Moge wrzucić filmik i pokazać dla niedowiarków, tylko troszke zajmuje. Wiec 2,5l 192km z 94r. pojechało 255 to wiem że 3,0l 231km z 02r. pojedzie te 260. To nierealne zeby stary trup z mniejszym silnikiem poszedł więcej niż to co mam teraz. Katalogi często kłamią i właśnie od tamtej pory gdy próbowałem zamknac licznik e36 to wiem.

Pozdrawiam,

Maks

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
330CiA Cabrio nie pojedzie 250km/h, katalogowo ma 242km/h, więc co za bajki ktoś tu opowiada.

Miałem e36 325i i katalogowo miała 200 z groszem, kurcze nie pamietam dokładnie. A wiecie ile ją rozbujałem? 255 i to był jej max. Moge wrzucić filmik i pokazać dla niedowiarków, tylko troszke zajmuje. Wiec 2,5l 192km z 94r. pojechało 255 to wiem że 3,0l 231km z 02r. pojedzie te 260. To nierealne zeby stary trup z mniejszym silnikiem poszedł więcej niż to co mam teraz. Katalogi często kłamią i właśnie od tamtej pory gdy próbowałem zamknac licznik e36 to wiem.

Podjedz sobie na hamownie na sprawdzenie predkosciomierza to sie zdziwisz. Budziki moze pokazywac swoje a realna wartosc to co innego.

Opublikowano
325i, nie pojedzie realnych 255, może jakieś 230-235 to jest max. Reszta to przekłamanie licznika. Jak ktoś ma navi, to może zobaczyc ile pokazuje navi przy 200, a ile licznik. W e46 mozna wejść do funkcji testowych licznika i jest również pokazywana predkość i zawsze jest inna od prędkości z blatu. Katalogowo 325i e36 pojedzie 233, z reszta komu w Polsce potrzebna jest prędkość powyżej 200, przy naszych pięknych drogach 150 to za dużo.
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png