Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czarny czy szary dym?

czy czasem podczas przyspieszania nie słyszysz tak jakby gwizdu , świstu?

jeśli tak to sprawdź gumowy wąż łączący turbo z intercolerem

bardzo często lubi pękać i nieststy komuter strate mocy doładowania nadrabia dawką paliwa i z tąd czarny dym z rury

u siebie juz 2 razy wymieniałem i objawy były takie ze jak chciałem cos wyprzedzic to normalnie wstyd kopcił jak stary autobus komunikacji miejskiej :mrgreen:

Opublikowano
dużo ci pali szczerze mówiąc. tu problem może tkwić we wtryskach, widocznie ni estrzelają mgłą tylko sie paliwo już skrapla i nie dopala stąd dym.

Dużo pali :doh:

miałeś rację, dzięki !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dużo ci pali szczerze mówiąc. tu problem może tkwić we wtryskach, widocznie ni estrzelają mgłą tylko sie paliwo już skrapla i nie dopala stąd dym.

Dużo pali :doh:

Patrząc gdzie kolega mak1962 mieszka to aż tak dużo nie pali (szczególnie jeżeli ma skrzynie automatyczną). ;)

Opublikowano

No racja.

Ale ja mieszkam koło Krakowa i codziennie do niego dojeżdżam.

Ulica Wielicka i poranne, popołudniowe korki. (dla wtajemniczonych)

Tylko, że ja mam jeszcze autko podkręcone, także wiesz w czymś musi być problem, a wiemy już, że

miałeś rację, dzięki !!!
leją wtryski, bo chyba sprawdził.

W środku wygląda lepiej niż na zewnątrz, jeździ lepiej niż wygląda w środku. BMW

http://www.motostat.pl/user_images/7193/icon1.png