Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
V8 nie równo pracuje, a łączenie kolektora ssącego z filtrem jest OK(wszystko kupiłem nowe), ale słyszę jakiś dziwny dźwięk z tylniej części silnika i dlatego mam pytanie czy tam też mogę mieć jakąś nieszczelnoś, czy na przykład uszczelka pod kolektorem może jest do wymiany?
Opublikowano
Pewnie membrana - z tylu kolektora jest przykrecona. Na wolnych obrotach lekko podnies korek od oleju - powinna jeszcze bardziej syczec/piszczec.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Czy muszę ściągnąć kolektor żeby to wymienić i jak juz wyciągnę czy widać ze jest uszkodzone bo po co mam kupować jak może jest sprawne?
Opublikowano
Na wolnych obrotach lekko podnies korek od oleju - powinna jeszcze bardziej syczec/piszczec. Kolektora nie trzeba sciagac.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
tam jest też taki przwodzik gumowy. nieraz się ułamuje. trzeba rękę wcisnąć za silnik i go wyczuć.
Bring More Women
Opublikowano
Wycągnąłem tą membrane ale jak mam ją teraz sprawdzić czy jest OK jest tam jeszcze jakiś przewód w dolnej części. Gdzie on jest podłączony? No i jeszcze najważniejsze mam duzo syfu w kolektorze no i w tej rurce to może przez tą popsutą membrane?
Opublikowano

Kupuje się cały plastik. Koszt poniżej 100 PLN (wymieniałem 2 lata temu).

Trochę oleju w kolektorze to normalka. Pamiętaj, żeby dobrze złożyć. Nie pamiętam czy w komplecie była uszczelka i oring. Chyba tak, ale gdyby nie, to też wymień.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Witam

Kupiłem membrane (z platsikiem) w W-wie w BMW

Nie ma w komplecie oringu i zaslepki - sa to osobne czesci o osobnych numerach.

Membrana 144pln

oring 19 pln

zaslepka 8 pln

Opublikowano
Koszt membrany z uszczelką i zaslepieniem na kruciec do serva to ok 159zł i dokładnie wyczyść kolektor jakąś czystą szmatką.
www.klinika-bmw.pl