Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuje Wam za odpowiedź, tak też myślałem, ale wydawało mi się że M50B20TU powinno mieć dwumasa :) a tarcza faktycznie ma tłumiki drgań.

Jestem w trakcie wymiany kompletu sprzegła bo poprzednie biło jak sie nagrzało (tak mi się wydaje że to sprzegło). Sprzegło jeszcze w tym samochodzie nie było wymieniane bo jest z 92 roku. Tarcza wygląda bardzo dobrze jak na ten rocznik ma tylko 2mm grubości róznicy od oryginału. Moge mieć nadzieje że auto nie było katowane za poprzedniego właściciela :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. jak tarcza ma tłumiki drgań, to masz zwykłe koło zamachowe hmmmm. jak dobrzej pamiętam to wszystkie 6 cylindrowe bmw e36 miały koło dwumasowe, wiec raczej to stare sprzęgło nie jest oryginalne :cry:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no rzeczywiście, masz racje były wersje ze zwykłym kołem. nawet katalogi to potwierdzają. po prostu jak długo sprzedaje części to w e36 6-cyl nie spotkałem się ze sprzęgłem to zwykłego koła.

polecam stronkę http://bmwfans.info/parts/catalog/

Opublikowano

Z tego co ja wiem to sprzęgła różniły się od tego czy auto miało klimę czy nie.

Zresztą raczej nie mam pierwszych modeli M50 bo mój jest z vanosem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak wejdziesz na tę stronkę to masz trzy rodzaje sprzegła. tak jak mówisz jest różnica klima czy bez?? chodź nie wiem dla czego. a trzeci rodzaj to dla wersji z kołem dwu masowym. ale skoro masz juz vanosa to na 99% powinien być dwumas a nie zwykłe koło..
Opublikowano
To wytłumacz mi dlaczego sprzegło o numerze sachs 3000 304 001 w skład którego wchodzi tarcza z tłumikami drgań jest przeznaczona m.in. dla e36 z okreslonymi silnikami (m50,m52) od początku do konca produkcji ??