Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam chcialbym dowiedzieć sie czegoś wiecej o silniku m52 2.8 przymierzam sie do przełożenia tego silnika do e36 m50b20 i szukam informacji czy dobre sa to silniki i czy blok alu jest zaleta czy wada...polecono mi ten silnik w warsztacie na poczatku nastawiony bylem na m50b25 bez vanosa bo podobno jest to najlepsza jednostka..prosze o opinie
Opublikowano
no i tu jest druga kwestia czy chcesz gaz do samochodu czy nie jesli tak to bierz m50b25 jesli nie to m52b28 aluminiowy blok ma zalety i wady zaleta glowna jest waga szybciej sie wkreca na obroty wada jest to ze remont bloku silnika jest trudny do zrobienia a i wytrzymalosc mniejsza ogolnie sprawa sprowadza sie do twoich potrzeb czy chcesz osiagi czy ekonomie jazdy bo oba silniki mozna polecic z czystym sumieniem

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

nadaje się, jak każdy inny, chyba nie muszę dodawać że ma to robić ktoś kto wie co robi no i nic poza sekwencją

ten silnik zniesie dużo, chyba że go przegrzejesz, ja polecam po zakupie wymianę termostatu, pompy wody i wiskozy koszt nie jest duży a będziesz jeździł spokojnie i pewny żę nic nie padnie

M50b25 vs M52b28 to duża różnica w osiągach na korzyść 2.8, spalanie też sporo mniejsze w 2.8