Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

nie mam prawego długiego światła podnosza maske a tu co odłączony kabel , podłączyłem go i dopiero sie zdziwiłem mimo wyłączonej stacyjki nadal się palił ?????

Opublikowano
Z tego co piszesz to jest gdzieś zwarcie kabla gorącego lampy długich do plusa. najlepiej znajdz bezpiecznik który obsługuje tą lampę i go wyjmnij. Wtedy jeśli dalej świeci to szukaj zwarcia w przewodach do samej lampy. A jeśli lampa zgaśnie to już bardziej poważna sprawa, choć nie zawsze :wink:
Opublikowano
Muszę Cię jeszcze postraszyć że właśnie w podobny sposób mój znajmoy stracił auto - został tylko spalony wrak. Jemu po zgaszeniu stacyjki dalej świeciły się lampy tyle że tylne.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
hej

nie mam prawego długiego światła podnosza maske a tu co odłączony kabel , podłączyłem go i dopiero sie zdziwiłem mimo wyłączonej stacyjki nadal się palił ?????

Rownie dobrze moze to byc uszkodzony modul LKM. Na poczatku

sprobowal bym go "zresetowac" odpinajac wiazke od modulu

(ew odpinajac akumulator od instalacji na chwile - oczywiscie ze

wszystkimi konsekwencjami).

Mialem podobna historie w Mercedesie C320 - najpierw przestaly mi

gasnac tylne swiatla, pozniej przednie.czasami gasly po wylaczeniu

stacyjki, czasem nie. Skonczylo sie na wymianie modulu (tam byla

to wieksza rzecz - SAM - modul ktory obsluguje pol nadwozia).

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl