Skocz do zawartości

Problem trzeszcących szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Moim problemem jest trzeszczenie szyb np. na nierównościach na drodze. Czyściłem prowadnice wodą i szczoteczką ale efekt jest mizerny. Ostatnio czyściłem i nabłyszczałem wszystkie czarne plastikowe elementy wnętrza a także nadwozia w tym okolice szyb Pilakiem ( spray do kokpitu ) może to jest przyczyną. Proszę o poradę i pozdrawiam.
Opublikowano

Witaj,

Ostatnio też zauważyłem to samo u siebie. Początkowo myślałem, że to piasek o nadkola się odbija (taki sam dźwięk) ale to jednak od szyby kierowcy. Ktoś ma na to rozwiązanie?

Opublikowano

Witam

Tez chetnie sie dowiem. U mnie szyba trzeszczy przy zamykaniu i otwieraniu. probowalem swojego czasu silikonem w sprayu ale skutek yl taki sobie, za to szyby wiecznie gdzies tluste :cry2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat stary, dotyczy chyba wiekszości, nawet jedynek czy nowych piątek. Niektórzy smarują uzczelki smarem grafitowym, inni olejem silnikowym, jeszcze inni zgłaśniają radio :twisted2:

Spotkałem kilka już osób jeżdżących do serwisu na wymiany gwarancyjne uszczelek, listew itd. W e46 wymiana gwarancyjna niestety nie wchodzi w grę.

Opublikowano
Witam

Tez chetnie sie dowiem. U mnie szyba trzeszczy przy zamykaniu i otwieraniu. probowalem swojego czasu silikonem w sprayu ale skutek yl taki sobie, za to szyby wiecznie gdzies tluste :cry2:

Metalowy slizg szyny jest do wymiany ( lub reanimacji ).

http://img396.imageshack.us/img396/8040/03we9.th.jpg

Ostatnio rozbierałem u siebie i też od kierowcy mam uszkodzony.

Poczytaj jeszcze tutaj...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94483&postdays=0&postorder=asc&start=45

Opublikowano
TO nie szyby tylko welur który jest na łączeniu drzwi z "budą" ja nasmarowałem go zwykłym olejem silnikowym i problem znikł tylko ze na chwile :/ trzeba czesto smarowac, wiec dobre jest tu powiedzenie jak nie smarujesz to nie jedziesz :wink:
Opublikowano
TO nie szyby tylko welur który jest na łączeniu drzwi z "budą"

A jak ktoś ma skórę? ;)

Opublikowano
Mialem to samo - zamknieta szyba, trzeszczace elementy boczkow drzwi - E46. Swoje trzaski, po przejzeniu tego forum i podpowiedziach uzytkownikow, zlikwidowalem smarujac uszczelki drzwi wazelina techniczna. Ktore uszczelki? Ano te takie z meszkiem, na samej gorze drzwi, ktore po zamknieciu dotykaja plastiku karoserii. Jesli nadal nie wiadomo ktore - warto nasmarowac wszystko:)))
Opublikowano
Mialem to samo - zamknieta szyba, trzeszczace elementy boczkow drzwi - E46. Swoje trzaski, po przejzeniu tego forum i podpowiedziach uzytkownikow, zlikwidowalem smarujac uszczelki drzwi wazelina techniczna. Ktore uszczelki? Ano te takie z meszkiem, na samej gorze drzwi, ktore po zamknieciu dotykaja plastiku karoserii. Jesli nadal nie wiadomo ktore - warto nasmarowac wszystko:)))

No własnie o ta konkretnie mi chodziło taka cieniutka na samej górze ramy drzwi

Opublikowano
Dziękuję za wszystkie porady, spróbuje z wazeliną techniczną na początek. Jeżeli to nie pomoże będę walczył do skutku - dam znać o efektach.