Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

przymierzam sie do wymiany amortyzatorów przednich w swoim aucie (bmw 325i cabrio) zakupiłem amortyzatory firmy cofap które teoretycznie powinny pasowac do mojego auta(srednica MP 51mm) po zdemontowaniu amortyzatorów okazało sie ze są jeszcze oryginalne (bmw sachs) lecz skok tłoka amortyzatora tych oryginalnych był mniejszy od nowozakupionych o jakies 5cm. wiec nowe amortyzatory mozna bylo zamontowac własciwie bez używania ścisków do sprężyn. stwierdziłem ze nie ma sensu nawet na chwile ich montowac

wg mnie we wszystkich e30 cabrio seryjnie montowane sa amortyzatory M technik i wg katalogu BMW do wszystkich wersji silnikowych e30 cabrio nr tej czesci jest identyczny. w takiej sytacji pojawil sie problem z zakupem amortyzatorów (zamienników) do e30 m technik srednica kolumny 51mm. przeglądałem allegro i nigdzie takich nie ma jedynie oryginaly w cenie 125 euro za sztuke

czy ktos wie gdzie moge kupić amortyzatory pasujące do mojego auta w przystępnej cenie?

Edytowane przez tomect
Opublikowano

zamówiłem amortyzatory i sprężyny firmy mts techik.

sprężyny obiniżające auto (standardowe zawieszenie) o 40mm, mam nadzieje że po zamontowaniu wysokość auta wyjdzie mniej wiecej ta sama jak na zawieszeniu m technik.

nim sie zdecydowałem na zakup sportowego zawieszenia mało znanej firmy poczytałem opinie użytkowników i nie znalazłem żadnej negatywnej za to mnóstwo pozytywnych.

szukałem odpowiedników amortyzatorów M-technik w różnych sklepach i hurtowniach, ceny były porażające

kayaba ok 350zł szt , bilstein ok 420zł szt

Opublikowano

regeneracja w zerkopolu to ok 150zł za sztukę, do tego można skrócić i utwardzić amory, nie wiem tylko czy robią coś poza bilsteinem

ja tez mam teraz u siebie chińszczyznę i jest do dupy, jak ogarnę się z innymi wydatkami to wiozę bilsteiny to regeneracji, skrócenia i utwadzenia, sam jestem ciekawy efektu

Opublikowano
a wie moze ktoś o ile mm obniżone jest auto na oryginalnym zawieszeniu m-technik w porównaniu z zawieszeniem standardowym
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kolego, zakładałeś cofapy (czytaj śmietnik) i tu jest problem. pewnie kosztowały po 100 za sztuke. kolego jak zainwestujesz w bielstein b6 to nie bedziesz miał problemu.

pozdro