Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie kuledzy.

Może o i głupie pytanie ale nie lejcie :)

Na jak długo można odłączyć akumulator w E34 525i ??

Bo może być potrzeba nawet na 2 tygodnie.....

Moja Beti dostanie nówka lakierek, skóry ze środka idą do renowacji i troszkę przy elektryce będzie robione.

I jeszcze jedno. Jakich niespodzianek mogę się spodziewać po podłączeniu onownie akmulatora po tak długim okresie???

Słyszałem i czytałem, że silnik musi pochodzić na biegu jałowym, żeby komp się zaprogramował.... Czy coś jeszcze???

Pozdro ziomale :D

Opublikowano

wcale silnik nie musi pochodzic dłuzej niz zwykle na jałowym, zeby sie zaprogramowac- zrobi to automatycznie podczas całego , normalnego cyklu jazdy- u mnie np po 2 tyg postoju bez aku, jedynie obroty na jałowym nieco falowały, ale po przejechaniu kilku km wszystko wrociło do normy.

poza tym nic sie nie powinno dziac.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie, silnikiem się nie przjmuj, on to i tak robi na bieżąco (cały czas kombinuje, żeby się ustawić jak najlepiej). Może zafalować, przydusić się na początku, ale szybko powinno mu przejść.

Jak masz jakiś niefirmowy (nie BMW) super hiper turbo alarm, to możliwe, że się wydrze. Oprócz tego niespodzianek nie przewiduj.

Aaaaa ważna sprawa - licznik przebiegu dziennego się skasuje :mrgreen:

Kai
Opublikowano
Aaaaa ważna sprawa - licznik przebiegu dziennego się skasuje

A zegarek z datą to co? zwróciłbym także uwagę na skasowanie średnich wartości spalania :twisted2: :twisted2:

Opublikowano
wcale silnik nie musi pochodzic dłuzej niz zwykle na jałowym, zeby sie zaprogramowac- zrobi to automatycznie podczas całego , normalnego cyklu jazdy- u mnie np po 2 tyg postoju bez aku, jedynie obroty na jałowym nieco falowały, ale po przejechaniu kilku km wszystko wrociło do normy.

poza tym nic sie nie powinno dziac.

zgadza sie ja odlaczyłem akumlator w zimie na 3 tyg.Jak go właczyłem to myslalem ze sie cos uszkodziło nie chciał chodzić na wolnych obrotach tak falowały ze po paru sekundach gasł. .Ale po przejechaniu paru kilometrów wszystko wszystkie objawy ustapily.

518i LPG - wersja poscigowa :)
Opublikowano
Witojcie kuledzy.

Może o i głupie pytanie ale nie lejcie :)

Na jak długo można odłączyć akumulator w E34 525i ??

Bo może być potrzeba nawet na 2 tygodnie.....

Moja Beti dostanie nówka lakierek, skóry ze środka idą do renowacji i troszkę przy elektryce będzie robione.

I jeszcze jedno. Jakich niespodzianek mogę się spodziewać po podłączeniu onownie akmulatora po tak długim okresie???

Słyszałem i czytałem, że silnik musi pochodzić na biegu jałowym, żeby komp się zaprogramował.... Czy coś jeszcze???

Pozdro ziomale :D

Po prostu go odlacz i przed ponownym wlozeniem do samochodu

porzadnie go naladuj. Nic nie powinno sie stac.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl