Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chcę w swoim aucie wymienić separator oleju, mam silnik M57 i wg BMW powinienem zastosować separator o nr 11127793163, lecz gdzieś na forum przeczytałem , że separator o nr 11127799225 - do silnika M57N, jest dużo prostszy w obsłudze i poprostu chciałbym go u siebie zamontować, tylko nie wiem, cz to jest możliwe? ceny obu są takie same 170 pln. Czy ktoś zna ten temat dokładnie? pzdr.
Opublikowano
chcę w swoim aucie wymienić separator oleju, mam silnik M57 i wg BMW powinienem zastosować separator o nr 11127793163, lecz gdzieś na forum przeczytałem , że separator o nr 11127799225 - do silnika M57N, jest dużo prostszy w obsłudze i poprostu chciałbym go u siebie zamontować, tylko nie wiem, cz to jest możliwe? ceny obu są takie same 170 pln. Czy ktoś zna ten temat dokładnie? pzdr.

Ja mam zamontowany separator (sam wkład o numerze 11127799366) z E60 w E39. Pasuje idealnie i można o nim zapomnieć na co najmniej 100k km, potem się go tylko przemywa i montuje znowu.

Takie rozwiązanie zasugerował mi jeden z mechaników, pracownik BMW Bawaria Motors. Dolot suchy co mnie bardzo cieszy :wink:

Opublikowano
b.dziękuję za odpowiedź, a może znasz przypadkiem numer BMW tego separatora z E60, bo ten nr , który padałeś ,rozumiem jest nr samego wkładu do separatora. pzdr.slawek, to chyba jest ten nr , który podałem na wstępie 11127799225 a wkład do niego jak podajesz ma nr 11127799366
Opublikowano
b.dziękuję za odpowiedź, a może znasz przypadkiem numer BMW tego separatora z E60, bo ten nr , który padałeś ,rozumiem jest nr samego wkładu do separatora. pzdr.slawek, to chyba jest ten nr , który podałem na wstępie 11127799225 a wkład do niego jak podajesz ma nr 11127799366

Dokładnie tak jak mówisz, ja podałem numer samego wkładu.

Brałem od tego gościa:

http://www.allegro.pl/item627855026_odma_odpowietrzenie_silnika_bmw_1_3_5_7_x3_x5.html

Opublikowano (edytowane)
kupiłem separator od E60 w serwisie BMW, 170 pln, bez problemu pasował do mojego auta.pzdr.slawek Edytowane przez adamsaba
Opublikowano

Dokładnie tak jak mówisz, ja podałem numer samego wkładu.

Brałem od tego gościa:

http://www.allegro.pl/item627855026_odma_odpowietrzenie_silnika_bmw_1_3_5_7_x3_x5.html

Witam! http://www.allegro.pl/item627855026_odma_odpowietrzenie_silnika_bmw_1_3_5_7_x3_x5.html

i ten separator napewno bedzie pasowal do e39 530d 2001r. ????? :?:

Opublikowano

Teraz pytanie, czy ten plastikowy wkład wejdzie do starej obudowy ze starym materiałowym filtrem?

Czy obudowa też jest inna i trzeba wymienić cały komplet?

Opublikowano
Teraz pytanie, czy ten plastikowy wkład wejdzie do starej obudowy ze starym materiałowym filtrem?

Czy obudowa też jest inna i trzeba wymienić cały komplet?

No jak nie wejdzie jak wejdzie :D Sam tak zrobiłem i jest elegancko.

Opublikowano

Moment :) Bo nie wiem czy zostalem zrozumiany.

Czyli kupiłeś sam ten plastikowy wkład, bez obudowy? Ile kosztował?

Z tego wychodzi, że obie wersje mają tą samą obudowę, rożniącą się jedynie filtrem wewnątrz?

Opublikowano

Z tego wychodzi, że obie wersje mają tą samą obudowę, rożniącą się jedynie filtrem wewnątrz?

Zostałeś dobrze zrozumiany, chyba nawet Ci o tym wspominałem jak byłeś u mnie nieprawdaż ? :D

Nie pamiętam dokładnie ile zapłaciłem za sam separator, kupowałem od gościa z allegro ale poza aukcją. Zdekompletował i przysłał to co chciałem.

Opublikowano

Zostałeś dobrze zrozumiany, chyba nawet Ci o tym wspominałem jak byłeś u mnie nieprawdaż ? :D

Nie pamiętam dokładnie ile zapłaciłem za sam separator, kupowałem od gościa z allegro ale poza aukcją. Zdekompletował i przysłał to co chciałem.

Ja takze wymienilem stary filtr na separtator plastikowy. Kosz to 17 Euro. Zakupilem w serwisie BMW.

E60 525d 2004

Opublikowano
potwierdzam plastikowy separator pasuje! :cool2:
Opublikowano
potwierdzam plastikowy separator pasuje! :cool2:

No pewnie że pasuje, na dodatek ma lepszą konstrukcję, która gwarantuje święty spokój w temacie "odma" :D

Chyba nie myśleliście że chcę Was na minę puścić ? Gdybym sam nie zamontował to nikomu bym nie polecał.. :hand:

Opublikowano

witam

dzisiaj z ciekawosci zadzwonilem do bmw bonkowscy w szczecinie z zapytaniem o ten separator nr 11127799366 - pan z dzialu czesci powiedzial ze cena 100 pln ale: powinien kupic pan calosc z obudowa zeby lepiej to funkcjonowalo [cena 170 pln] .... :) zdziwilem sie lekko bo przeciez po ch.. mi kupowac nowa obudowe jak stara jest ok .... ehhh te nasze serwisy

Opublikowano
No teraz to mi namieszaliście w głowie...

Powinienem wymienić u siebie całą obudowę jak tutaj:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=620270512

Czy kupić sam wkład odmy ?

BMW 530dA 2001r 193KM

kup caly komplet i będziesz mieć spokój

ja kupowalem ten komplet od tego goscia :cool2:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=631440149