Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, może ktoś miał podobny problem.?

rok temu klima(climatronic) działała normalnie ale teraz wogóle się nie włańcza.zrobiłem taki trik i podpiołem bezpośredni ''plus'' na pampe magnes zadziałał klima działa(czyli pompa ok).po drugi sprawdziłem ciśnienie w układzie 7 barów(też ok) co może być przyczyną że się nie włańcza?gdy nacisne przycisk od klimy na panelu zapala się zielone światełko ale poprostu do pompy nie dochodzi prąd.wiecie może coś na ten temat?

Opublikowano
Jeśli pompa jest sprawna a nie dochodzi do niej prąd to problemem jest zonk w instalacji . Być może urwany albo przetarty przewód od sprawdzenia tego bym zaczął.
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
a zalanczaja ci sie wiatraki od chlodnicy, mi tez pompa nie chodzila a okazal sie ze przy zbiorniku niedaleko zderzaka jest czujnik poziomu plyny chodzacego jesli jest niski to pompa nie rusza...u mnie byla kostka za slaba wpieta. Wiec jesli pompa na krotko chodzi wiec pewnie cos z instlacja.
Opublikowano

wiec panel climatronika sprawdzony-nie to, kostka koło chlodnicy (z tej strony co zbiorniczek od spryskiwaczy) siedzi ok-też nie to.co do tego przewodu to idzie przy podgrzewaczu w płyte grodziową pewnie do bezpieczników i nie widać nigdzie żeby był uszkodzony.

ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Opublikowano
a i bym zapomniał-wiatrak od chłodnicy działa.

działa czyli ze dziala czy tez jak włączysz śnieżynkę i min temp to zaczyna chodzić zeby zrekompensować niedziałająca pompę.

Ja tez szukałem bezpieczników i jest jeden odpowiedzialny za klimatyzacje ale nie pamiętam nazwy niestety bo mam opis po francusku.