Skocz do zawartości

Wspomaganie kierownicy ZMIANA SIŁY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chcę prosić was o pomoc odnośnie wspomagania.

Mianowicie kiedy kupilem samochód wspoma chodziła lekko do tego stopnia że na postoju kręciłem jednym palcem. W zimę zaczął mi szwankować czujnik ABS i jednocześnie wspoma. Raz chodziła normalnie a raz czężko. Teraz po wymianie czujnika wszystko wróciło do normy oprucz wspomagania. Działa ale chodzi znacznie ciężej. Może jest to jakiś regulator ciśnienia. Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam

Opublikowano

nie wiem czy cie pociesze ale mialem podobnie w e60

sprawdz czy nie masz wycieku z maglownicy, sprawdź stan plynu w spomaganiu...

u mnie maglownice trafiło cala zardzewiala

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
dodam że wymieniłem płyn na mobil 220 dexronII. Bez rezultatu. Pompa nie wydaje żadnych niepokojących odgłosów a w maglu nic nadzwyczajnego nie słychać.
Opublikowano

dobra ale masz wycieki płynu ???

jedz do mechanika niech sciagnie jeden mieszek i sprawdzi czy nie jest zardzewiwły jesli jest to o czym mysle i masz mala korozje to mozna dac do regeneracji do mojej nowy magiel 6000 bruto regeneracja 1000 brutto

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
..... Działa ale chodzi znacznie ciężej. Może jest to jakiś regulator ciśnienia. Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam

Jest regulator ciśnienia. Jeśli masz servotronic to elektronika steruje elektrozaworem na maglownicy. Przy zwykłym wspomaganiu na maglu jest śruba drążona z zaworem kulowym.

Opublikowano
Mi też padł czujnik ABS-u i wspomaganie zaczęło ciężej chodzić,a po wymianie czujnika wszystko wróciło do normy,może to przyczyna sterownika pompy ABS-u choć nie jestem 100% pewien.