Skocz do zawartości

M43b16 - Odpowietrznik skrzyni korbowej- Odma??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie syczy z tego miejsca ktore zaznaczyles, czy wszyscy wlasciciele m43 tak maja? Ale chyba to nie jest zasysanie tylko raczej wydmuchiwanie;/

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
mozliwe, ale u mnie na pewno syczy z czesci ktora zaznaczyl kolega. Nawet jest tam takie nacięcie i wlasnie z niego dmucha powietrzem. Jak przykladam palucha to syczy inaczej.. aczkolwiek nie jestem pewien czy tak powinno byc;/

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
troche falują, aczkolwiek na realoem jest napisane ze to zawór odpowietrzający skrzynie korbową wiec wnioskuje ze chyba powinien dmuchac. dodam że mam na nim nawet specjalne wycięcie własnie po to zeby dmuchał. na obrazku tego dokladnie nie widac

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
i wszystko jasne. Nie ma syczec a mi syczy.. obroty sie wachają, i generalnie autko dziwnie jeździ.. wiec wiem na czym sie skupic:) kolega zdrojak u Ciebie pewnie to samo. Pozdrawiam

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
Wymieniłem odme-koszt odmy-154 zl. i teraz nie zaciaga juz lewego powietrza i juz rowniej obroty stoją:) ale jeszcze mam lekkie kołysanie:) pewnie krokowy, ale w Bmw to jak walka z wiatrakami :D hehe:)
Opublikowano
No ja tez wymienilem odme(100 zł) ale odrazu wymienilem wszystkie węze od odpowietrzenia i przy okazji od wody. Jak juz mialem zdjęte podszybie wymieniłem też zawór DISA bo mi strasznie charczał. I generalnie jest duuuzo lepiej. Tylko autko dalej nie jest zbyt dynamiczne.. mam wrażenie że jeszcze cos mu doskwiera;/

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
No ja tez wymienilem odme(100 zł) ale odrazu wymienilem wszystkie węze od odpowietrzenia i przy okazji od wody. Jak juz mialem zdjęte podszybie wymieniłem też zawór DISA bo mi strasznie charczał. I generalnie jest duuuzo lepiej. Tylko autko dalej nie jest zbyt dynamiczne.. mam wrażenie że jeszcze cos mu doskwiera;/

W jakich sytuacjach charczał Ci ten zawór kolego? Ja mam tak, że przy 140km/h coś strasznie zaczyna charczeć w podszybiu naprzeciw kierowcy. Jak zlokalizować ten zawór?

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png

Opublikowano
kolego Krzycho, zawór charczał na jak samochód stał na luzie. Nie jestem pewien czy w e36 on wystepowal, znajduje sie w kolektorze dolotowym. Taka dodatkowa przepustnica.

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!