Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dokładał ktoś może do E46 elektryczna roletę tylnej szyby?

Da się tego dokonać na zwykłej polce czy trzeba zanabyć z gotowym wycięciem (ewentualnie z jakimiś gotowymi punktami mocowania rolety)?

Mariusz
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Dokładałem mechaniczną do E36.

I podpowiem Ci tylko w kwestii półki.

Kupiłem roletę razem z półką, ale moja była ładniejsza, więc stwierdziłem - wytnę sobie szczelinę w mojej.

I zonk - to jest z czegoś nieźle twardego. Odpuściłem, widząc oczami wyobraźni jak zamiast szczeliny pojawia się krater z poszarpanymi brzegami i oderwanym materiałem :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Wycinanie polki w E36 przerabiałem ;-)

Wycinałem otwory na głośniki - polka była oryginalna, nowa, natomiast na głośniki miała tylko zaznaczone miejsca wyciec.

C o do poszarpanych końcówek - nie ma jakiejś maskownicy przy tej rolecie która zasłania krawędzie polki?

Mariusz
  • Członkowie klubu
Opublikowano
szczelina jest dość wąska, a brzegi kasetki za dużo nie wykładają się na półkę

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Fajna sprawa roleta.

Miałem mechaniczną w e36 i chciałem nabyć do obecnej, ale jak zobaczyłem ceny uzywek ( ok 450-500 zł) to zaniemówiłem. :shock:

Pytasz o półkę...? Wszystkie które były w sprzedaży ( a jest ich może 3 szt na allegro ) były jako całość z półką, więc chyba osobno nie sprzedają.

Opublikowano
Ja już miłem w swojej pólkę z roletą(nie oryginalnie)gosciu który sprzedawał miał w tamtej wmontowane jakieś duże głośniki wziął je z półka.A zeby nie sprzedawać samochodu bez półki to wmontował pólkę z roletą elektryczną :) Ja ją podłaczyłem po swojemu i działa :8) .Na allegro też widziałem półki razem z roletą(sonrello)-czy jakos tak.