Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja u siebie mam strumienice od roku .Pod względem osiągów nie odczuwa się nic nadzwyczajnego ,zmienia się tylko trochę brzmienie układu wydechowego na bardziej metaliczny.
Opublikowano
Witam

Chcialem zapytac czy ktos ma doswiadczenia ze strumienica w 520 i

http://moto.allegro.pl/item598554750_strumienica_luskowa_bmw_mercedes_audi_tuning.html

Czy nie zrobi wiecej krzywdy niz dobrego ? Czy jest oplacalne zakladanie ?

Pozdro

Nie baw się w strumienice. Lepiej kup tłumik przelotowy w obudowie katalizatora - będziesz miał pewność że układ będzie cichszy niż ze strumienicą. Przyrost mocy i tak wystąpi na poziomie 5KM czego w rzeczywistości i tak nie odczujesz ;-)

Opublikowano
Jzmienia się tylko trochę brzmienie układu wydechowego na bardziej metaliczny.

I to jest najwiekszy argument aby tego badziewia nie kupowac, a niestety sam u siebie mam. Nie mam czasu podjechac do tlumikarza i wywalic to do smieci zastepujac dobrym przelotowym.

Opublikowano
Jzmienia się tylko trochę brzmienie układu wydechowego na bardziej metaliczny.

I to jest najwiekszy argument aby tego badziewia nie kupowac, a niestety sam u siebie mam. Nie mam czasu podjechac do tlumikarza i wywalic to do smieci zastepujac dobrym przelotowym.

Na zwykłym przelotowym też ten dzwięk będzie ale nie tak głośny jak na strumienicy i w wąskim zakresie obrotów

Opublikowano
Wiesz im mocniejszy silnik (czyli 150 koni w tym przypadku) tym mniej odczuwalne jest np.5koni więcej jak byś miał pod maską 20 koni i dołożył 5 to byłby to bardzo odczuwalny efekt . Tak więc podsumowując jedyne co zauważysz a raczej usłyszysz to inne brzmienie układu wydechowego.
Opublikowano
jeśli już chcesz się w to bawić i poświęcić trochę pieniędzy to lepiej zainwestować w kompletny wydech robiony na zamówienie do twojego auta np.el-teca