Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kilka tygodni temu kupiłem BMW 520 , wszystko działało prawidłowo tzn wszystkie drzwi można było otworzyć i zamknąć od strony kierowcy , od pasażera i przez klape. Auto stało około tygodnia nieużywane , i wczoraj zaczoł się problem z centralnym zamkiem :

- wszstkie drzwi można otworzyć i zamknąć tylko od strony kierowcy

- próba zamknięcia drzwi od strony pasażera powoduje zamknięcie tylko tych jednych drzwi , których niemożna później otworzyć kluczykiem

-zamknięcie bagażnika niedaje żadnej reakcji pozostałych drzwi

-centralny zamek zawsze działa za drugim razem tzn. , podchodze do auta , otwieram kluczykiem-wszystko się otwiera i od razu zamyka , dopiero za drugim razem można otworzyć na stałe , to samo jest z zamykaniem , działa za drugim razem

Niewiem skąd to uszkodzenie się mogło wziąć , jedyne co mi przychodzi do głowy to to że kolega mi kiedyś powiedział że jak zamkne samochód i przytrzymam kluczyk to się domkną szyby , próbowałem tak , trzymałem kluczyk dość dłógo ale szyby się niedomknęły , proszę o pomoc

Moje auto to BMW 520 rok 89

Z góry dziękuje

Edytowane przez Tomek_520i_WRC
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Być może we wcześniejszych postach znajdziesz odpowiedź na pytanie, ale chyba należy rozpocząć poszukiwania usterki od "pewności połączeń", niesądzę żeby przyczyną było rozregulowanie wysokości ustawienia zamków.
Opublikowano

Użyłem opcji "szukaj" i znalazłem odpowiedź , problem tkwił w przepalonym jednym z bezpieczników pod tylną kanapą , po wymianie wszystko wróciło do normy.

Dzięki serdeczne :)

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły