Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgasły mi nagle ringi w lampie od strony kierowcy. Są to oryginalne ringi X5 z 2004 roku , jak włączam teraz postojówki to zamiast ringów z tej strony swieci sie kierunkowskaz a z drugiej normalnie ringi po włączeniu Xenonów kierunkowskaz gasnie ale ringi nie swiecą sie z tej strony :/

Pisze błąd standlicht prufem czyli postojówki.

Co by to mogło być? Mozliwe ze spaliły sie ringi w tej lampie ? ale 2 na raz by sie spaliły w tym samym czasie?? Bo w lampie są 2 pierscienie ringow i zaden nie swieci.

Nie wiem od czego zacząć.

Pomocy!!

Opublikowano
Masz przepaloną żarówkę, jedź do ASO i za 70zł będziesz miał nową do ringów. U mnie było tak samo, włączał się kierunek itp. Wymień i problem zniknie.
Opublikowano

U mnie jedna żarówka była przepalona, nie wiem nawet czy tam idą dwie bo nie ja wymieniałem tylko chłopaki z warsztatu którzy robili przy okazji inne rzeczy.

Podnieś maskę i sprawdź tę żarówkę, zamień je stronami i będziesz wiedział która nie działa.

BTW. w ASO jedna kosztuje 70zł więc nie wiem skąd takie ceny na allegro.

Opublikowano
Poczytaj w dziale seria 5, tam jest dokładna instrukcja jak wymienić tańszym kosztem żarówkę ringu, o ile pamiętam to jej symbol to chyba H6W. Pozdr!
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

cześć, masz przepaloną żarówke.

Tania opcja =kupujesz żarówke za 9zl w sklepie z żarówkami(musi być taka sama). Zdejmujesz klapkę z tyłu lampy lekko odkręcasz obudowe żarówki,i tam zobaczysz żaróweczke w czarnej oprawce,a ta z nowu jest w wiekszej oprawce którą własnie wyręciłeś.Szukasz sposobu wyjęcia żarówki( ja mam taki mały wężyk który nakładam na żarówke,żarówka jest wkładana i przekręcana).Wyjmuesz przepaloną i wkładasz nową.

Wszystko kosztuje cię 9zleta plus 10min pracy.

Oczywiście bogaci forumowicze zaraz napiszą ze jeżdzą z tym do servisu.Ale oni tylko o tym marzą, robią to samo co ty zrobisz.

Narka