Skocz do zawartości

Klocki tarcze przod wyczynowe - jakie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni koledzy,

Na forum niewiele znalazlem, w sumie tylko powtarzajace sie opinie dot. ATE powerdisc.

Zbliza mi sie wymiana klockow i tarcz z przodu. Aktualnie mam ATE Powerdisc nacinane z klockami textara.

Chcialbym sobie toto wymienic na cos bardziej sportowego, moze jeszcze wymienilbym zaciski, badz pomalowal na kolor czerwony :)

Ktos ma jakies pomysly w ktora strone podazac ?

Felgi 16" z oponkami continental 205/55/R16 (jestem z nich wybitnie zadowolony)

Opublikowano
ate ferrodo lukas czy taki zestaw typowy brembo+ferrodo , te wszystkie są zbyt pospolite , w cieniasach nawet wkładane , a może EBC Brakes ?? oczywiście tarcze i kolcki
Opublikowano
Skoro chesz wydać kase w powietrze to zaciski brembo + EBC tarcze i klocki lub wyżej cały zestaw TAROX Jak ceny Cie nie odstraszą to daj znać to podam wyczynowe :twisted2: .
Opublikowano

Albo tarcze ZImmermany..

Klocki Ferrodo DS Performance sobie odpuść jakby co;). Zestaw taki posiadałem w E46. Klocki Ferrodo DSP + tarcze ATE PowerDisc piszczały..

Pytanie z innej beczki.. po co Ci wyczynowe hamulce? W ogóle co znaczy wyczynowe w Twoim mniemaniu?

Auto będzie gorzej hamowało na takim zestawie. Bo zanim osiągniesz ich całkowitą efektywność będziesz musiał rozpędzać auto do dużych prędkości i nagle hamować.

Po co kombinować? no chyba, żeby wstawić cały kit brembo np.. wtedy faktycznie hamowanie będzie jak rajdowe ;)

Pzdr.

Opublikowano
papik :arrow: zmien najpierw felgi na wieksze :mrgreen:,zeby bylo lepiej widac tarcze.powaznie,bo 16 troche chyba cienko wygladaja :dance: :doh: