Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat postu jest dosc idiotyczny tak samo jak moje pytanie ale chce sie upewnic wiec...

Mam e30 320 z 90r. Dzisiaj pewien mechanik ktory zakochany jest po uszy w BMW stwierdzil ze mam wydech od 325 a po pokazaniu mu silnika... powiedzial to samo! To moje pierwsze BMW wiec nie mam porownania, w papierach mam 320 ale wiadomo jak to jest/bywa u nas... A pytanie to jak to sprawdzic? Moze po numerach silnka? Ja wiem ze mozna do serwisu itd ale ja siedze przed kompem wiec jakies "doowe" sposoby by mnie interesowaly...

Mam nadzieje ze panowie sie ubailiscie pytaniem ale potzrebna mi info.

Pozdrawiam

m

Opublikowano
Z tego co wiem to na bloku silnika powinno byc wytloczone 2.0 albo 2.5

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
Na uszczelce od zaworw masz wybita pojemnosc,pozatym wielkosc kolektor ssacego - m20b25 ma taki nadmuchany

nie zaworow tylko pod glowice :D mniej wiecej pod kopulka masz taki wystajacy kawalek uszczelki i na nim jest napisane - jeszcze wtryski w 2.5 sa niebieskie a w 2.0 bodajrze biale labo zolte. No i numer na bloku jak zaczyna sie od cyferek 25 to 2.5 jak od 20 to 2.0.

No i 325 robi setke w mniej niz 8 sek i pali ze strzalu na drugim biegu :D a 320i ciagnie od powiedzmy 4 tys obrt a wczesniej cienko sie rozpedza.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Witam. Niewiem jak to było z silnikami w E-30, ale w E-28 2,0 był rozpoznawalny po aparacie zapłonowym umiejscowionym pod kolektorem ssącym, a 2,5 po aparacie widocznym zaraz na samej "górze" silnika, chyba że jest to motronic to pozostaje albo dowód rejestracyjny(numer silnika) lub jak napisał sarna1 numer na bloku.

Pozdrawiam.[/b]