Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak wciskam nie dawno wymienone kompletne sprzęgło wrzucam bieg i słysze puk w okolicach mostu zeszperowanego co to może być.

BMW 325 e36

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg mnie, to sprzęgło nie wysprzęgla do końca, podciągnij trochę linkę.
Kai
Opublikowano

Jaką linkę :duh:

Przecież hydraulika tam jest :lol:

Fakt że może nie wysprzęglać - sprawdź odpowietrzenie!

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaką linkę :duh:

Przecież hydraulika tam jest :lol:

Fakt że może nie wysprzęglać - sprawdź odpowietrzenie!

:duh: sorry no... to dlatego, że w sprzęgle jeszcze nie grzebałem... :oops:

Kai
Opublikowano
wjedz na kanal stan pod autem a niech ktos ci wrzuca bieg - byc moze to luz na glowce albo krzyzak juz wyrobiony przy moscie. Zobacz takze lacznik elastyczny przy skrzyni moze miechanicy przy wymianie sprzegla nie dokrecili czegos.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
A przy zmianie z 1 na 2 podczas jazdy też słychać?jeżeli słychać to żle prawdopodobnie most niedługo poleci, jeżeli tylko podczas wrzucania na 1 to raczej nie ma powodu do obaw , ostatnio kumpel wymieniał w 328 most bo już stukał przy zmianie z 1 na 2 i po wymianie przy wrzuceniu na 1 dalej puka w mojej 328 jest tak samo w poprzedniej 325 też tak było wg gościa z warsztatu specializującego sie w bmw 90 % 325 i 328 stuka przy wrzuceniu na 1 i nie ma w tym nic złego.
Opublikowano

witam

ja równiez mam pukniecie jak wrzucam jedynke na postoju

podczas jazdy jest ok

:D

odpukac puk puk puk :mrgreen:

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam to samo, puka podczas wkladania 1 oraz zmiany z 1 na 2 i z 2 na 3 ale ciszej i to wlasnie cos z tylu, moze jakies gumy poduszki czy cos od mocowania mostu czy tylnego "wozka"
Opublikowano

Mnie kiedyś w serwisie Fiata powiedzieli jak przyjechałem do nich z autkiem na gwarancji, że samochodem telepie z przodu bo to jest tylko seicento i ten samochód tak ma i to jest nienaprawialne (taka głupotka czym się Pan przejmuje). Więc jak to usłyszałem to mało co mnie nie wyprowadzali :mad2: . Po rzetelnym sprawdzeniu okazało się że półośki (obie) są do wyrzucenia.

Jak więc słyszę, że ten typ tak ma to mnie od razu coś trafia. Wszystko ma grać :cool2:

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

I własnie tak jest w tych naszych polskich serwiasach.

Cięzko jest się dogadac z niektórymi mechanikami. Zlewka totalna

lub niewiedza.