Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

gdzie szukać/jak sprawdzić czy Touring w tylnim zawieszeniu posiada, czy też nie poduszki tzw. miechy regulujące poziom wysokości zawieszenia? Czy to jest tzw NIVO.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam,

gdzie szukać/jak sprawdzić czy Touring w tylnim zawieszeniu posiada, czy też nie poduszki tzw. miechy regulujące poziom wysokości zawieszenia? Czy to jest tzw NIVO.

Pozdrawiam

Nie "miech", tylko akumulator ciśnienia. Widać z kanału, u mnie był koloru zielony.

pozdr

Mariusz

Opublikowano
Zawieszenie NIVO nie posiada sprężyn tylko gumowe miechy to podstawowa różnica pomiędzy tym zawieszeniem a zwykłym. Nr 1 to tzw. miech http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DH61&mospid=47558&btnr=33_0530&hg=33&fg=50
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

prosta sprawa:

1.jak odpalasz samochód kontrolka od nivo powinna się zapalić i zgasnąć- taka żółta ze strzałką góra- dół

2. Jak włoży się coś ciężkiego do bagażnika-lub nawet samemu się usiądzie-)jak ma sie słuszna wagę :D ) włącza się kompresor od nivo i wyrównuje samochód

3. Pod kołem zapasowym jest kompresor od niwo idą do niego kable i przewody

4. Nie ma z tyłu sprężyn klasycznych tylko są "gazowe tuleje"