Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam takie pytanie czy warto inwestowac,no moze grubo powiedziane bo to zadna inwestycja ale czy warto kupic jakis dodatek do benzyny ktory niby czysci uklad paliwowy i wtryski,uzywal ktos cos takiego,pomaga to wogole czy to pic na wode fotomontaz :?: :?: :)
Opublikowano

kiedyś włałem taki środek firmy Valvoline

trudno ocenić czy jest jakaś znacząca poprawa

jeżeli lać to dobrej firmy i zgodnie z opisem

być może coś w tym jest

Opublikowano

Ja zalalem takie cos jak kupilem diza i jak kupilem benzyniaka tez. Tak dla swietego spokoju chyba,poprawa w mocy raczej zadna ale moze jakies syfy nagromadzone w ukladzie sie rozpuscily.

Moje trzy grosze.

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

ja mam compacta e 36 1,9 benzyna.... mieszkam w anglii i przy kazdym tankowaniu kupuje specyfik redex (tu bardzo popularny)...

uwazam, ze jest roznica ... w kulturze silnika, w mocy itp... chodzi lepiej... dlatego co kazde tankowanie...

Opublikowano
jest środek do benzyny z lpg

miał ktoś z tym doczynienia :?: :?:

Taki sam jak do samej benzyny :)

Ja polecam STP do wtryskiwaczy (czarna buteleczka) cena 18 - 22 PLN. Wlewa się całą do 50 l benzyny

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
Zastanawiam się nad sensem dolewania takiego dodatku do benzyny jeżeli jeżdżę na lpg.

No to ladnie, nie jezdzisz wogole na benzynie ? Od razu z rana przelaczasz na gaz lub odpalasz z gazu ? :|

Tez mam instalacje gazowa- wtrysk, ale jednak kilkadziestat a moze i wiecej kilometrow robie miesiecznie na pb . Nie boisz sie ze zapiecza ci sie wtryskiwacze ?

Co do preparatow to czasami wlewam STP, raz na kwartal. Czasami czuc lekka roznice, lagodniej sie wkreca, nie czuc oporow itd. Wydatek groszowy 18-20 PLN.

Opublikowano
Zastanawiam się nad sensem dolewania takiego dodatku do benzyny jeżeli jeżdżę na lpg.

No to ladnie, nie jezdzisz wogole na benzynie ? Od razu z rana przelaczasz na gaz lub odpalasz z gazu ? :|

Tez mam instalacje gazowa- wtrysk, ale jednak kilkadziestat a moze i wiecej kilometrow robie miesiecznie na pb . Nie boisz sie ze zapiecza ci sie wtryskiwacze ?

Co do preparatow to czasami wlewam STP, raz na kwartal. Czasami czuc lekka roznice, lagodniej sie wkreca, nie czuc oporow itd. Wydatek groszowy 18-20 PLN.

Oczywiście że jeżdżę na benzynie, instalacja lpg załącza mi się przy 26*. Chodziło mi bardziej o skuteczność działania takiego dodatku, kiedy na benzynie jeżdżę kilka km dziennie, ale teraz już widzę że jest sens.

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png