Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam co moze byc przyczyna ze na zimnym silniku ciezko wchodza biegi szczegolnie 1 po przejechaniu paru km jest lepiej ale mam wrazenie ze ciagle to nie to :nienie:
Opublikowano
Np olej moze poprzedni własciciel wymianial i wlał olej który polecił mu pan kaziu a nie taki jak trzeba ( tu przykład moj kiedy pytałem pania w sklepie motoryzacyjnym o olej czy syntetyk czy pół s. zapytała o przebieg mowie 120tys to powiedziała ze po 120 to juz sie leje pół syntetyk :mad2: ) no ale to tak nawiasem. Albo jego brak moze jest ponizej stanu wjedz na kanal odkrec srube i bedziesz wiedział to mozesz zrobic samemu i szybko a jedna przyczyne juz bedziesz mógł wyeliminowac.
Opublikowano
lukaszsiwy- ten sam klopot mam u siebie biegi 1i3 mają problem przy wybieraniu i mechanik zalecił sprawdzenie poduszek pod skrzynią dodatkowe objawy to drżenie lewarka na biegu jałowym. Kilka postów w stecz doczytałem się że może to być własnie ten problem więdz poduszki pod skrzynką do wymiany. Tylko jakie ? chyba LEMFORDERA bo takie był na pierwszy montaż.
Opublikowano
też tak mam - z tym, że problem z jedynką i wstecznym. na 100% brakuje mi oleju w skrzyni - sprawdzone tylko jeszcze muszę kupić jakąś pompkę do wlewania (olej już mam i niezły wydatek :jawdrop: ). U mnie czuć drgania na drążku w trakcie jazdy ale to chyba te przenoszone z kół z wysokiej jakości polskich dróg.
Opublikowano
ok dzieki to jeszcze podpowiedzcie jaki olej kupic??dodam ze dzwonilem do main dealers bmw w dublinie i dostepnoscto tylko 5litro za jedyne 94.00euro +vat :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: a niewydaje mi sie coby 5 litrow mi trzeba bylo??