Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miał ktoś z was kiedyś taki Przypadek.

U mnie dziś wywaliło pół płynu chłodzącego w czasie jazdy bo pękła na gwincie śruba odpowietrznika. I sobie fontanna powstała :D. Poki co prowizorycznie zrobione do wtorku musi wytrzymać

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja kupilem spruchnialy w srodku zbiorniczek wyrownawczy na gieldzie (ten z plywakiem w srodku). Skojarzylem ze w srodku ma wszystko przezarte jak zaczelo mi cieknac z czujnika, ktory jest na dnie zbiornika.

Najpewniejsza sprawa - zakup nowego w ASO. 200zl.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

No cóż zbiorniczka kupować zamiaru nie mam śrubka odpowietrznika kosztuje dychę wiec nie ma sensu.

Najśmieszniejsze jest to że ta szajbka nie miała żadnych niejednorodności jak ją wykręcałem kiedyś wcześniej i nagle bum 3 litry płynu poszło na wolność :D

Dobrze ze sie skapnalem bo zawsze olewam to co pisze komp wiec CHECK COOLANT LEVEL nie zrobiło na mnie wrażenia. Całe szczęście go nie zagrzałem

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano
kiedys z poprzednia bmka bylem u mechanika zeby zgasil mi lampy serwisowe,po otwarciu maski mechanik powiedzial ze skads wali plyn i myslal ze to chodzacy i ze moze blok pekl i tp,ale ja zauwazylem ze przy przygazowce spod korka leci,i tez byla to wada zbiorniczka wkrecil mi inny korek i niekazal mocno dokrecac przy odpowietrzaniu ale po jakims czasie zlapalem powietrza w uklad mysle ze przez taen korek zasysalo,ogolnie prawie we wszystkich mialem problem z ukladem chlodzenia i zawsze chodzilo o powietrze jedna nawet przegrzalem,niemialem wtedy takiej wiedzy w tym temacie ,innym razem cholowalem do warsztatu i wymienialem termostat,to bolaczka bmk tak jak to trzesienie kiera
Opublikowano
Ja u siebie mialem ze po wymianie termostatu za ok 1000km pekla mi plastikowa obudowa termostatu obok odpowietrznika i pryskalo mi plynem po calej komorze silnika. Tez nie moglem wyjsc ze zdziwienia jak to sie moglo stac...

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
miałem coś podobnego tylko w dieslu, takie coś powodowane może być żle działającym korkiem na zbiorniczku z płynem chłodzącym, korek w ASO kosztuje całe 56zł, dla porównania korek na alledrogo używany, 10cio letni około 50zł :duh:
życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)