Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, miałem ostrego pecha i podczas jazdy otwarła mi się maska. Z maski i szyby za wiele nie zostało niestety. :cry2: Ktoś sam wklejał szybę i może coś podpowiedzieć? Np jak dokładnie wyciąć starą i czym ?
Opublikowano
Sam wymieniałem szybe i co ci moge poradzić, to to że kup sobie odrazu nowa górna uszczelke szyby (niecałe 30 zł), bo jej raczej nie odzyszkasz w całości i dodatkowo drut do wycinania szyb (5 zł), zdejmij 2 słupki, mi lepiej wycinało się ją z góry po wyrwaniu uszczelki. Drut nawiń na dwa małe klucze i wycinaj z jeszcze jedna osobą. przy wklejaniu nałóż uszcelkę na szybe i docisnij ją szybą max wysoko, wtedy nie powinna ci odstawać. To chyba wszystko.
Opublikowano

zapomiales ze potrzebne sa przysswak

i ktore nie sa tanie bo jaszyk pamietam to za topexa placilem 6

0zl szt a potrzebne sa dwie now

a szyba na allegro to 219zl bo uzywane

j nie polecam wklejac a pozatym pomysl czy ci sie oplaci ja za szybe z wstawieniem placilem 540zl wszystkie koszta ale sam wycialem stara o oczyscilem blache dodam

ze zmienialem wszystkie uszczelki i mi robili pas przeciwsloneczny z

folii a mieszkam w wawie podobno lol:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Chcesz sam wymieniać szybę???

Robiłeś to kiedyś czy chcesz tylko zaoszczędzić???

Jeśli nigdy tego nie robiłeś - nie radzę się zabierać.

Po pierwsze starą szybę trzeba wyciąć. Musisz mieć drut do wycinania szyby i pewną umiejętność bo nie zawsze łatwo chce się wyciąć

Po drugie - musisz oczyścić miejsce po kleju

Po trzecie - musisz mieć nowy dobry klej i dobrze go rozłożyć - ryzyko przecieków.

Po czwarte - ssawki - a to znowu koszt

Po piąte - uszczelki etc etc.

No i szyba powinna być nowa. Używanych nie polecam - mają naprężenia z poprzednich samochodów - nieumiejętnie rozmieścisz w otworze - naprężenie zmieni kierunek i szyba ci trzaśnie.

W serwisie szyb - kupujesz szybę według uznania - z paskiem, bez paska, zieloną, niebieską, pod czujniki, bez czujników,

Założenie szyby kosztuje 100zł - w renomowanym zakładzie.

Do tego możesz za parę złotych ubezpieczyć sobie wymienianą szybę w razie stłuczenia i co najważniejsze otrzymujesz okres gwarancji na założenie szyby ( ja dostałem 36 miesięcy ). Do tego wyczyścili mi auto i umyli wszystkie szyby, dodali 5L płynu do spryskiwaczy oraz zapach samochodowy ;P.

Wydaje mi się iż warto.

Pzdr,

Opublikowano
Jak nie chcesz mieć wiatru we włosach powyżej 80km/h to może daj to komuś kto to robił kilka razy. To jest akurat ta z czynności, która wymaga troszkę praktyki i doświadczenia. To taka moja rada, bo wiem jak to wychodzi ludziom za 1 razem. No ale wiadomo na 10 trafi się 1 któremu się uda i jest wszystko ok także zadecyduj
Opublikowano
Kolego ja wymieniałem szybę w e34 zapłaciłem 285zł wraz z szyba nie warto się męczyć pozdrawiam