Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pytanie do posiadaczy 320d: czy po załączeniu klimy słyszycie jakieś dodatkowe dźwięki z kratek nawiewu? U mnie po włączeniu słychać dźwięk rozprężenia, potem jest cisza a po jakimś czasie słychać rytmiczne posykiwanie. Nie są to raczej dźwięki silnika sprężarki, tylko coś związanego ze sprężaniem/rozprężaniem gazu. Dodam, że klima działa super - tylko te dźwięki mnie trochę martwią. Wcześniej jeździłem Focusem - wiem, że nie mam za bardzo do czego porównywać ale w Foczce było cichutko po włączeniu klimy.

Napiszcie jak to jest u Was, bo nie wiem czy się zacząć martwić czy zaparzyć sobie melisę i się uspokoić :)

Opublikowano
Moim skromnym zdaniem to raczej niema czym sie przejmowac.ja mam podobnie przy zmianie nawiewow np.gora dol.itd.odglosy to otwierajace i domykajace sie klapy,(sterowane podcicnieniem)slychac jakby cos syczalo przez powiedzmy okolo 1 sec.Oczywiscie to jest moja opinia.
Opublikowano
mam tak samo, nie uzywalem kilmy przez zime i teraz tez syczy, nie caly czas ale co kilkanascie sekund, to napewno nie sa silniczki bo one calkiem inny dzwiek wydaja, to dziwek taki jak sie wlanczy klime albo jak sie wylanczy, takze podlanczam sie do pytania