Skocz do zawartości

Odgłosy klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pytanie do posiadaczy 320d: czy po załączeniu klimy słyszycie jakieś dodatkowe dźwięki z kratek nawiewu? U mnie po włączeniu słychać dźwięk rozprężenia, potem jest cisza a po jakimś czasie słychać rytmiczne posykiwanie. Nie są to raczej dźwięki silnika sprężarki, tylko coś związanego ze sprężaniem/rozprężaniem gazu. Dodam, że klima działa super - tylko te dźwięki mnie trochę martwią. Wcześniej jeździłem Focusem - wiem, że nie mam za bardzo do czego porównywać ale w Foczce było cichutko po włączeniu klimy.

Napiszcie jak to jest u Was, bo nie wiem czy się zacząć martwić czy zaparzyć sobie melisę i się uspokoić :)

Opublikowano
Mnie po zimie tez cos cichutko syczy w odstepach kilku sekundowych, mimo tego chłodzi dobrze, w zwiazku z tym, dołaczam sie do pytania czy to syczenie jest normalnym objawem?

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano
Moim skromnym zdaniem to raczej niema czym sie przejmowac.ja mam podobnie przy zmianie nawiewow np.gora dol.itd.odglosy to otwierajace i domykajace sie klapy,(sterowane podcicnieniem)slychac jakby cos syczalo przez powiedzmy okolo 1 sec.Oczywiscie to jest moja opinia.
Opublikowano
Ale to nie wystepuje jednorazowo, tylko cały czas. Dodam jeszcze ze funkcja AUTO jest wyłączona, wiec zadne klapki sie nie przestawiają, cały czas powietrze tylko z głownych nawiewow.

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano
  • Autor
Ja z kolei używam AUTO i objawy mam te same... :?
Opublikowano
mam tak samo, nie uzywalem kilmy przez zime i teraz tez syczy, nie caly czas ale co kilkanascie sekund, to napewno nie sa silniczki bo one calkiem inny dzwiek wydaja, to dziwek taki jak sie wlanczy klime albo jak sie wylanczy, takze podlanczam sie do pytania
Opublikowano
Witam Ja w moim 320d mam tak samo, wiec to jednak moze standard?
E46 320d sedan black
Opublikowano

Co prawda nie e46 ale e36, klimatronik i to samo.

Caly poprzedni rok to mialem i dalej mam.