Skocz do zawartości

Felgi e90 320 jakie wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

przymierzam sie do zakupu e90 w M-pakiecie stylistycznym.

model 320 d moc 163 km

Jakie felgi wybrac? Waham sie min 17 a 18 cali. Z doborów wynika, że 17-nastki moga byc np. w takiej konfiguracji 8JX17 ET:34 na przód i tył. Opony 225/45R17.

Przy 18 calach można już mieć mieszane felgi i opony 8JX18 ET:34 na przód 81/2JX18 ET:37 na tył do tego opony przednia oś 225/40 R18Y

tylna oś 255/35 R18.

Jak sparawuje sie taki mieszany zestaw w e90 320d? Czy warto, czy spadek mocy jest odczuwalny w porównaniu z 17nastkami? Spalanie będzie większe ale to nie gra roli, komfort tez bedzie gorszy to jasne.

Prosze o porady i z góry dzięki za wszelkie info.

A całkiem ciekawy komplet to ten, szkoda, że na runflatach.

http://www.moto.allegro.pl/item597237043_felgi_z_oponami_bmw_bbs_e90_93_e87_motosport.html

Opublikowano
Po co robic burze w sklance wody skoro Ty " przymierzasz sie " dopiero do zakupu auta :worried: Moze kupisz z jakimis ciekawymi felgami i po sprawie.
Opublikowano

bierz 18.... i oponki 225/40/18

17 beda za male wiem z wlasnego doswiadczenia

Opublikowano
Witam

przymierzam sie do zakupu e90 w M-pakiecie stylistycznym.

model 320 d moc 163 km

Jakie felgi wybrac? Waham sie min 17 a 18 cali. Z doborów wynika, że 17-nastki moga byc np. w takiej konfiguracji 8JX17 ET:34 na przód i tył. Opony 225/45R17.

Przy 18 calach można już mieć mieszane felgi i opony 8JX18 ET:34 na przód 81/2JX18 ET:37 na tył do tego opony przednia oś 225/40 R18Y

tylna oś 255/35 R18.

Jak sparawuje sie taki mieszany zestaw w e90 320d? Czy warto, czy spadek mocy jest odczuwalny w porównaniu z 17nastkami? Spalanie będzie większe ale to nie gra roli, komfort tez bedzie gorszy to jasne.

Prosze o porady i z góry dzięki za wszelkie info.

A całkiem ciekawy komplet to ten, szkoda, że na runflatach.

http://www.moto.allegro.pl/item597237043_felgi_z_oponami_bmw_bbs_e90_93_e87_motosport.html[/quote

Dlaczego szkoda, że RoF?

Te kółeczka z aukcji bardzo ładne, ale to 18" .. ja jednak uważam, że 17" z oponkami 225/45 R17 na nasze drogi to max, w mojej Buni na sportowym zawiasie i oponach rof jest twardo, a co dopiero na takich 18? Masakra.. Z drugiej strony problemy z zaparkowaniem, trzeba pamiętać o wszelkich krawężnikach a te czasami bywają za wysokie ;)

Złapałeś kiedyś kapcia?

Pzdr.

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Ja mam w swoim fabrycznie 17 " 225/45 17 i uważam ,że to jaest max do tego silnika i na polskie drogi . Jak chcesz mieć 18 " w RF to od razu współczuję :duh: .Na 17 " jest wyjątkowo twardo przy RF-ach. i wg.mnie na 16" się dużo przyjemniej jeździ. Takie koła mam na zimę. Szerszych opon do tego silnika nie mam sensu wkładać. Rozwalają mnie kolesie , którzy ładują 235 i więcej np. przy 318 - paranoja.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Ja mam w swoim fabrycznie 17 " 225/45 17 i uważam ,że to jaest max do tego silnika i na polskie drogi . Jak chcesz mieć 18 " w RF to od razu współczuję :duh: .Na 17 " jest wyjątkowo twardo przy RF-ach. i wg.mnie na 16" się dużo przyjemniej jeździ. Takie koła mam na zimę. Szerszych opon do tego silnika nie mam sensu wkładać. Rozwalają mnie kolesie , którzy ładują 235 i więcej np. przy 318 - paranoja.

Dokładnie :), przesiadka z 16" zimowych na letnie 17" jest bardzo odczuwalna :)

Pzdr.

Opublikowano

17" RFT to na polskie warunki max. Kilka dni temu wywarzałem koła letnie i sie okazało że dwie mam do prostowania..a naprawde uwazam na drodze i nie atakuje krawezników.

Ponoć 18" na zwykłych oponkach daje lepszy komfort niż 17 RFT...

Grzesiek e90, 320dA