Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=42043&highlight=skrzynia+wa%B3

trzeba miec specjalne zdolnosci anty MECHANICZNE aby jezdzic i nie czuc ze cos sie dzieje, na moim przykladzie moge powiedziec tyle ze nawet tak zdezelowany l;acznik nie dawal uczucia blokowania czegokolwiek, jak guma sie wykruszu calkowicie to zostaja tuleje metalowe przez ktore ida sruby od walu do skrzyni, beda szarpania i zgrzyty ale zadnego blokowania nie przewiduje.

Opublikowano
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=42043&highlight=skrzynia+wa%B3

trzeba miec specjalne zdolnosci anty MECHANICZNE aby jezdzic i nie czuc ze cos sie dzieje, na moim przykladzie moge powiedziec tyle ze nawet tak zdezelowany l;acznik nie dawal uczucia blokowania czegokolwiek, jak guma sie wykruszu calkowicie to zostaja tuleje metalowe przez ktore ida sruby od walu do skrzyni, beda szarpania i zgrzyty ale zadnego blokowania nie przewiduje.

Czy za te słynne już w e46 stuki przy wrzucaniu 1 i R odpowiedzialny jest właśnie ten łącznik elastyczny ?

Opublikowano
NIE NIE NIE , i w moim wypadku nie jest to wina tulejki przy dyferencjale nr. 9, bo nic nie stuka podczas ruszania, tylko przy WBIJANIU biegu, nie mam pojecia co jest grane, bylem u mechanikow przetestowali czy sa tam jakies luzy i NIC sprzeglo git, tuleje mocujace dyfer tez. Moze to wina samego dyfra, moze ktos go zajechal wczesniej, przeciazyl , albo moze jakies luzy na przegubach poloisiek, krzyzakach...ja nie mam pojecia :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mnie najprawodopodniej to samo czeka, jutro zagladam pod auto zeby w koncu stwierdzic gdzie tkwi problem, wali mi cos jak dodam gazu gwaltownie, jak gaz gwaltownie puszcze i czasem tez jak jade wolno i wybije bieg, dalej juz tak jezdzic nie moge bo sie robi coraz gorzej, wiec to chyba to wlasnie