Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wszystkich wczoraj po raz kolejny moja 520 z 1999r mnie zawiodła.

Sytuacja powtórzyła się już po raz 4 w ciągu ostatnich 3 miesięcy. Przy próbie odpalenia auta słychać dźwięk stukania...

Oprócz tego często dzieje się tak że jeżeli zostawię nawet na kilka minut włączony nawiew przy wyłączonym silniku - to nie mogę odpalić auta. W tym przypadku wystarczy że za pomocą kabli użyczę prądu z 2 auta i bez problemu odpali.

Natomiast jeżeli chodzi o pierwszą sytuację to z postów które wyczytałem powodem mogą być kończące się szczotki lub regulator napięcia.

Moje pytanie jest następujące:

na co byście stawiali w moim przypadku

czy posiada ktoś namiary na jakiś internetowy sklep w którym mógłbym zakupić powyższe części??

pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
Sprawdz klemę pirotechniczną (o ile masz) czy się nie grzeje
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
masz miernik ? podlacz pod aku powinno byc ok. 12V, odpal silnik ok. 14V bez wiekszych zmian przy dodaniu gazu ... jesli nie trzyma napiecia sprawdz alternator zaczynajac od szczotek.