Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje tłumik końcowy. Problem jest w tym, że jak poczytałem na forum o wydechach to mowa była tylko o "basowym" brzmieniu.

Mi natomiast chodzi o jak najcichsza pracę. Jeżdżę sporo w dłuższe trasy i komfort cichego wydechu jest tutaj nieoceniony.

Oryginał to koszt 1100zł.

Może jest coś do dostania co nie będzie głośne/pierdzące/bzyczące/itp taniej??

Mój pojazd:

BMW 316 coupe 95r. z katalizatorem (obecny).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
według mojego doswiadczenia. jak zamontujesz końcowy sportowy tłumik uznanego producenta(ulter, remus) to nie powinno być az tak głośno. montowałem dawno temu w golfie 2 gti końcowy sportowy tłumik firmy ulter i praktycznie nie chodził głosniej od fabrycznego a miał miły pomruk. w bmw która posiadam na razie nic nie montuje, bo nie mam srodków, ale jak bede montował to tylko tłumik dobrego producenta bo tylko takie spełniaja odpowiednie kryteria i wymagania!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
lub kup zamiennik do oryginału ( asmet, izawit, marix, lub tańsza linie bosala) na takie firmy powinno ci starczyć do 300 pln.
Opublikowano
Nie polecam tłumika firmy Bosal u mnie jest założony taki nowy i jego brzmienie jest takie furczące :jawdrop: co mnie doprowadza powoli do furi :evil:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to była pewnie tańsza linia bosala dlatego jest taki problem. no niestety co oryginał to oryginał, ale ja osobiście polecam asmeta...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nie ma zamiennika, który bdzie cichy jak oryginał. Luksus kosztuje :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań