Skocz do zawartości

Dziwnie buczy klimatronic po wyjęciu kluczyka-co to?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka z panelu klimatronika dobiega jakies ciche buczenie. To nie ustaje przez jakieś 5 min-tyle czekałem w aucie i wyszedłem. Co to może być -jesli ktoś wie to prosze o pomoc bo zaczynam się martwić. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj !

:search: , a dowiesz się co zrobić by wentylator który masz w klimatroniku doprowadzić do stanu bliskiego nowości :)

Opublikowano
Nie stresuj się kolego , tak ma być. Z tego co pisze kolega domyślam się że pewnie zabrudziło się co nie co i moze u ciebie słychać to bardziej intensywniej.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
U mnie jest to samo buczy chyba z dziesięć minut po wyłączeniu silnika ale potem ucicha i tak do kolejnego zgaszenia silnika :shock: ale mam nadzieje że to jest normalne zjawisko.Czekamy na rady fachowców :D
  • 4 lata później...
Opublikowano
Do dzisiaj też mi tak buczało. Wyjąłem cały klimatronic, odkreciłem wiatraczek i przedmuchałem, było tam naprawde dużo kurzu. Czujnik chyba temperatury który znajduje się za tą mała krateczką był owinięty wręcz jak watą. Teraz nawet szmerka nie słychać.