Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM!

Mam radio jak w tytule ze zmieniarką i ostatnio pojawił się problem :mad2: . A mianowicie gdy je załączam to czasem nic nie słychać. Jeżeli odtwarzam CD to pokazuje mi numer płyty i ścieżki, jeżeli radio to wyświetla słuchaną stację. Natomiast żaden dźwięk się z niego nie wydobywa, co więcej equalizer jest płaski jak deska do prasowania. Radio załącza się samo czasem po kilkudziesięciu sekundach, a czasem po kilku minutach. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym załączeniu problem zazwyczaj wraca (choć nie zawsze). Jeżeli ktoś ma jakikolwiek pomysł co do określenia w czym tkwi problem i jak go usunąć to proszę o info. Z góry dzięki. Pozdrawiam.

Opublikowano

Przeglądnij elektronikę pod kątem "zimnych" lutów.

Bardzo często od drgań potrafią pękać luty na gnieździe :wink:

Jeżeli nie masz doświadczenia z lutownicą to oddaj jakiemuś znajomemu elektronikowi :wink: ....tylko takiemu co nie narobi więcej szkód :?

Opublikowano
Zamilkło na dobre :mad2: Teraz już nie mam wyjścia. Czy ma ktoś pojęcie jak się to wyciąga?? Na forum znalazłem rady jak wyciągnąć oryginalne radio BMW. A co z moim Pionkiem :?:
Opublikowano

Zapytaj tutaj jak zdemontować to radio :http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum17.html

Niestety musisz się zarejestrować.

Opublikowano
2 plaskie sroubokrety po bokach mniej wiecej na srodku :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D