Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dokładnie rok temu kupiłem zestaw HID H1 4300K i prawa strona zaczeła świecić na żółto.Przez ten rok użytkowania ze trzy razy zgasł mi palnik po prawej stronie,musiałem wtedy wyłączyć światła i ponownie włączyć i było ok.(lewa i prawa strona miała tą samą barwę światła).Ostatnio po zgaśnięciu tego prawego palnika, załączył się sam po ok minucie ale już z barwą żółtą.Czy to już koniec tego żarnika,czy może coś z przetwornicą ?

Opublikowano
Witam

Dokładnie rok temu kupiłem zestaw HID H1 4300K i prawa strona zaczeła świecić na żółto.Przez ten rok użytkowania ze trzy razy zgasł mi palnik po prawej stronie,musiałem wtedy wyłączyć światła i ponownie włączyć i było ok.(lewa i prawa strona miała tą samą barwę światła).Ostatnio po zgaśnięciu tego prawego palnika, załączył się sam po ok minucie ale już z barwą żółtą.Czy to już koniec tego żarnika,czy może coś z przetwornicą ?

mi jak sie kończył palnik to zaczął swiecic na czerwono/fioletowo.Jak palnik tobie gasnie podczas jazdy to moze byc takze przetwornica,a jak masz problem z zapalaniem i łapie za 2-3 razem to padł starter.Ale palnika takze wykluczyc nie mozna.Ogólnie te hidy made in allegro to tandeta.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Faktycznie HID to tandeta,od dwóch dni gaśnie mi też lewa strona.Barwa jest nadal biało niebieska ale po dwóch minutach od zapalenia gaśnie i po ponownym zapaleni znowu 2 minuty i koniec.Sprawdzałem wszystkie połączenia,dzisiaj zamienie stronami i sprawdze czy to przypadkiem nie koniec przetwornicy.Najgorsze że rok gwarancji skończył się na początku kwietnia :mad2:

A miała być jasność przez długie lata,nawet wymiana palników co roku się nie kalkuluje(2x65zł przynajmniej w Cz-wie) :(

Opublikowano
Witam

Faktycznie HID to tandeta,od dwóch dni gaśnie mi też lewa strona.Barwa jest nadal biało niebieska ale po dwóch minutach od zapalenia gaśnie i po ponownym zapaleni znowu 2 minuty i koniec.Sprawdzałem wszystkie połączenia,dzisiaj zamienie stronami i sprawdze czy to przypadkiem nie koniec przetwornicy.Najgorsze że rok gwarancji skończył się na początku kwietnia :mad2:

A miała być jasność przez długie lata,nawet wymiana palników co roku się nie kalkuluje(2x65zł przynajmniej w Cz-wie) :(

jasność przez długie lata to bys miał kupując zestaw oryginalny w bmw ...

zrób tak - podmień przetwornice miejscami - jezeli dalej prawy będzie żółty to wina palnika ...

ja tez mam taki zestaw - jak kupiłem to z poczatku czasem się jeden nie zapalał ( dopiero za drugim razem ) - zmienili mi przetwornice - to przestał sie zapalac znów ten z drugiej strony ... dopiero wymienili obie przetwornice na nowe i teraz jest idealnie...

dlatego panowie kupując takie zestawy - warto kupic je u siebie w mieście - bo jak coś jest nie tak to można podjechać i niech wymieniają

Opublikowano
Zamieniłem stronami przetwornice i wyszło że do wymiany palniki.Tylko że ten o barwie żółto-białej wygląda z zewnątrz ok czysta powłoka szklana,natomiast palnik który gaśnie(barwa biało-niebieska) na szkle widać zmatowienie takie jak na zwykłym H1 jak się przepali.A czy te palniki pod HID są dostępne jakieś markowe czy tylko chińszczyzna?
Opublikowano
Zamieniłem stronami przetwornice i wyszło że do wymiany palniki.Tylko że ten o barwie żółto-białej wygląda z zewnątrz ok czysta powłoka szklana,natomiast palnik który gaśnie(barwa biało-niebieska) na szkle widać zmatowienie takie jak na zwykłym H1 jak się przepali.A czy te palniki pod HID są dostępne jakieś markowe czy tylko chińszczyzna?

raczej PRC - ale widziałem je w internecie ( w jakimś sklepie ) po 49zł /szt - wiec da się tanio kupić ...

jeżeli chcesz to mozesz kupic firmowe zarówki d2s ( osram , philips) i wpasować w reflektor - ale wymaga to wypiłowania otworu pod palnik